Pervin Buldan'dan Arınç'a gönderme

Pervin Buldan'dan Arınç'a gönderme

Pervin Buldan, Arınç'ın Hükümet ile HDP'nin ortak açıklamasının mümkün olamayacağını söylemesi üzerine twitterdan bir gönderme yaptı.

HABER3.COM - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP heyeti ile İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisindeki kritik zirvesinin ardından yapılan ortak basın açıklaması ilginç bir ayrıntıyı beraberinde getirdi.

Çözüm süreci için çok önemli olan ve AK Parti ile HDP'nin "PKK'ya silah bırakma çağrısı" yaptığı ortak basın toplantısında açıklama kadar yaşanan "Bülent Arınç krizi" de dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi AK Parti'nin "ağabeyi" Bülent Arınç daha önceden çözüm süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ''Hükümet ile HDP'nin ortak açıklaması söz konusu değildir'' demişti.

Ancak bugün yapılan ortak basın toplantısının ardından AK Parti hükümetindeki "Arınç - Akdoğan görüş ayrılığı" bir kez daha su yüzüne çıktı. Hatta bu sefer kriz sadece Arınç ile Akdoğan arasında kalmadı. Çünkü AK Parti ile HDP arasında gerçekleştirilen bu toplantı Hükümet nezdindeydi ve tüm kabine üyeleriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bilgisi dahilindeydi. Yani kriz artık sadece Arınç - Akdoğan krizi değil bir Hükümet içi görüş ayrılığına dönüştü.

Hükümetteki kabine revizyonunda Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcılığı koltuğuna gelmiş ve AK Parti içinde Bülent Arınç ile Akdoğan arasında "eski yeni" tartışması yaşanmıştı. Konunun üzeri o dönemde kapatılmış olsa da bugün gerçekleşen HDP AK Parti zirvesinde eski krizin ve görüş ayrılığının hala sürdüğü de gözler önüne serildi.

pkkya-silah-birakma-cagrisi,xlvhzw_hlugd-usam11r5w.jpg

PERVİN BULDAN'DAN MANİDAR SÖZLER

Ortak açıklama da HDP heyetinde yer alan Pervin Buldan da ortak basın açıklamasının ardından Bülent Arınç'a gönderme yaparak ''Bu arada Bülent Bey'e selamlar" tweetini paylaştı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ ?

Bülent Arınç, daha önce yaptığı açıklamada hükümetle HDP heyetinin çözüm sürecine dair ortak açıklama yapmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Arınç açıklamanın nasıl yapılması gerektiğine dair yöntemi de şu şekilde anlatmıştı "Öcalan’ın bildirdiği haberlerin Kandil tarafından kabul edildiğina dair açıklama yapması ve hükümetin bunu uygun bulduğunu açıklaması lazım. Yan yana ortak açıklama söz konusu değildir. Siz bunları kabul ettiğinizi söyledikten sonra hükümetin 'Biz de böyle söylüyoruz, yapılacaklar bunlardır' demesi lazım."

Pervin Buldan'dan Arınç'a gönderme - Resim : 2

GÖRÜŞMEYE KİMLER KATILDI?

Görüşmeye, HDP heyetinden Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı. HDP'li Pervin Buldan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hükümet yetkilileriyle ortak açıklama yapacaklarını söyledi.

Pervin Buldan'dan Arınç'a gönderme - Resim : 3