Petrol sızıntısı sonrası olağan üstü hal !

Petrol sızıntısı sonrası olağan üstü hal !
Güncelleme:

ABD’nin California eyaletinde 100 binden fazla galon petrolün sızması alarma geçirdi.

ABD’nin California eyaletinde Güney California sahiline 100 binden fazla galon işlenmemiş petrolün sızması hükümeti harekete geçirdi. California Eyalet Başkanı olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı.

Los Angeles’in yaklaşık 210 kilometre kuzeybatısındaki Refugio Bölge Sahili yakınlarında bulunan 60 santimetrelik petrol boru hattının kopması sonucu tahmini 105 bin galon petrol sızdı.

Merkezi Houston’da bulunan Plains All American Pipeline şirketine ait olan boru hattı şirketinin yöneticisi Rick McMichael, “Boruların yeraltına döşendiği için tam olarak ne kadar petrolün sızdığı bilgisine ancak birkaç gün sonra ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

29480955.jpg

McMichael, yaklaşık 21 bin galonun okyanusa gerisinin de sahil şeridine sızmış olabileceğini söyledi. McMichael, sızmanın neden kaynaklandığını hala araştırdıklarını sözlerine ekledi.
Boru hattı şirketinin Genel Başkanı Greg Armstrong da, “Doğaya ve çevreye verdiğimiz zarar için özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, California Eyalet Başkanı Jerry Brown, sızan petrolün acilen temizlenmesi için bürokratik işlemlere son verilmesi gerektiğini ve olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı. Brown, California sahil şeridinin temizlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Bölgede Acil Müdahale ekibinden 100 kişinin olduğu gemilerle okyanusun temizlenmeye çalışıldığı, Deniz Canlıları ve Doğal Yaşam Bakanlığına ait 9 deniz taşıtının bölgede bulunduğu ve yerel halktan da 70’den fazla kişinin deniz kıyısında yaşayan canlıları korumak için temizleme çalışmalarına katıldığı öğrenildi.