''Pijamalı'' olayın perde arkası

''Pijamalı'' olayın perde arkası

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Aydın Doğan'a ünlü "pijamalı uğurlamayı" sordu..

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı pijamayla uğurladığı gerekçesiyle eleştirilen Aydın Doğan'ın kapısını çaldı.

1997 yılında, Doğan Medya'nın tepe ismi Aydın Doğan'ın, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı pijamasıyla karşılaması, hem döneme damgasını vurdu hem de yıllarca dillerden düşmedi. Bir medya patronunun bir başbakan karşısındaki rahatlığı eleştiri konusu oldu.

Zaman zaman bu konuya açıklık getiren Aydın Doğan, bir kez daha o günü anlattı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Onun kalemi, köşesi yok" diyerek kendisini savunması için Aydın Doğan'ın kapısını çaldı.

"UZAN AİLESİ ŞANTAJ GİBİ KULLANDI"

İşte Aydın Doğan'ın o sözleri;

Bak kardeşim... Uzan ailesi, basın mesleğini bir şantaj vasıtası olarak kullandı. Hem bize hem de kendisine rakip gördüğü her gruba karşı inanılmaz iftiralarda bulundu. Bu pijama iftirasını da bunlar ortaya attı. Olayın aslını ben sana bir kere daha anlatayım.

Bundan on sekiz yıl önce dönemin Başbakanı Sayın Mesut Yılmaz, temmuz ayının bir günü bizim gazetenin kurşunlanması sebebi ile geçmiş olsun demek üzere Çamlıca'daki yazlık evimize uğradı. Bahçede oturduk. Benim üzerimde bir kot pantolon ve tişört vardı. Başbakan'ın ziyareti sebebiyle üzerime bir ceket de aldım. Hava çok sıcak olduğu için Mesut Bey ceketini çıkardı, kravatını gevşetti. Ben de kendisinden izin alarak ceketimi çıkardım.

Başbakan evden ayrılmak üzere iken kapıda gazetecilerin beklediğini söylediler. Mesut Bey, gazetecilerin bulunduğu kapıdan çıktı. O sırada ben de uğurlamak üzere kendisine refakat ediyordum. Evden ayrılırken gazeteciler fotoğraflarımızı çektiler. Uzanların gazetesi ertesi gün "Başbakan'ı pijama ile karşıladı" manşetiyle büyük bir iftiraya imza attı. Bu öylesine etkili bir iftira oldu ki... O günden bu yana bana garezi olan herkes, ister gazeteci olsun ister siyasetçi olsun, Uzanların bu iftirasını kullandı. İşin aslını defalarca açıkladım. Buna rağmen halen de bu iftirayı kullanmaya devam edenler var.

Hürriyet