Pitbull yine dehşet saçtı !

Pitbull yine dehşet saçtı !

İzmir'de pitbullun saldırdığı çocuk hastanede tedavi altına alındı.

İzmir'in Çiğli ilçesi'nde pitbull cinsi köpeğin saldırdığı 10 yaşındaki çocuk, hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çiğli ilçesi İstasyonaltı mahallesi 8016 sokaktan arkadaşına giden 10 yaşındaki Berke Erdağ, dar sokakta karşısına çıkan köpeği görünce korku yaşadı. Havlama sesiyle kaçmaya başlayan Berke, kendisini kovalayan köpeğin saldırısına uğradı. 

Çığlıkları duyan mahalle sakinleri, demir çubuk ve tahta parçalarla köpeğe vurarak, küçük çocuğu güçlükle kurtardı. 

Kolunda ve bacağında derin yaralar oluşan Berke, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, köpeğin sahibi olduğu iddia edilen F.A'yı ifadesi için polis merkezine götürdü. 

Boynunda tasması ve künyesi olan köpek belediye ekipleri tarafından hayvan barınağına götürüldü. Köpeğin, kuduz testi için İzmir Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderileceği öğrenildi.

KÖPEKLER BAŞIBOŞ BIRAKILMASIN

Olayı duyarak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne koşan Berke Erdağ'ın babası Sedat ve annesi İrem Erdağ ile yakınları hastane önünde büyük üzüntü yaşadı. 

AA muhabirine açıklama yapan baba Sedat Erdağ, evinde köpek besleyenlerin bu hayvanları başıboş bırakmaması gerektiğini ifade ederek, "Başıboş köpekleri ortaya atmışlar çoluk çocuğu parçalıyor. Bu sadece bizim değil başka ailelerin de başına gelebilirdi. Bu köpeklere sahip çıkılsın. Yazık günah değil mi? Eğer insanlar evinde bir köpek besliyorsa dışarıya salıvermesinler. Çocuğumun bacağını ve kolunu parçalamış, Allah korusun boynuna da saldırıp kafasını da koparabilirdi" diye konuştu.

Erdağ, daha sonra polis merkezine giderek köpeğin sahibi olduğu iddia edilen F.A'dan şikayetçi oldu.