PKK elebaşından Rusya'ya tepki

PKK elebaşından Rusya'ya tepki

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, Suriye'de operasyon başlatan Rusya'nın amacının rol çalmak olduğunu ileri sürdü.

Terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan'dan Suriye'de operasyonlara başlayan Rusya'ya tepki geldi.
 
Rusya'nın yaptığının İran ve Türkiye gibi rol çalma olduğunu savunan Kalkan, ortaya çıkan boşluktan yararlanarak Suriye’ye müdahale eden Rusya’nın da ciddi bir çözüm programı olamadığını, DAİŞ’e karşı en büyük mücadeleyi veren Kürt güçleri ile herhangi bir ittifakı olmadığını söyledi.
 
DAİŞ’i zayıflatanın YPG –YPJ olduğunu belirten Kalkan “kim ki YPG-YPJ ile ittifak yapıyorsa o gerçekten DAİŞ’e karşı savaşıyor. Fakat YPG ve  YPJ ile ittifak yapmadan DAİŞ’e karşı savaşıyorum diyenin sözü yalandır, hiledir. Amacı DAİŞ ile savaşmak değil, rol çalmadır. Rusya'nın da yaptığı budur. Kendisinin dayandığı  Esat yönetimini tekrar hakim kılmak istiyor. Örneğin Kürt sorununun çözümüne dair Rojava halkının ilan ettiği kantonları tanıma, onlarla ittifak kurma, statü tanıma yaklaşımı yok. Burda yenilmiş olan DAİŞ faşizminin ortaya çıkardığı olanaklardan yaralanma, rol çalma amacı var" dedi.
 
PYD'LİLER RUSYA'DAN SİLAH İSTEMİŞTİ
 
PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim ise 3 gün önce BBCTürkçe'ye yaptığı açıklamada "ülkede hava saldırılarına başlayan Rusya'yla askeri koordinasyona hazır olduklarını, Rusların Suriye'nin kuzeyinde hava saldırısı gerçekleştirmesini de hoş karşılayacaklarını" söylemişti.
 
Sputnik’e konuşan, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin Genel Komutanı Sipan Hemo ise Rusya’nın IŞİD’e karşı operasyon yapmasını önemli bir adım olarak gördüklerini söylemişti. Hemo, “Rusya’nın IŞİD’e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD’e kaşrı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD’e karşı değil El Nusra’ya karşı da savaşmalı. IŞİD ve El Nusra arasında herhangi bir fark yok, ikisi de El Kaide’dir. İki terörist grup da vurulmalı” demişti.