PKK saldırılarına karşı silah ve korumalı önlem

PKK saldırılarına karşı silah ve korumalı önlem

Güneydoğu'daki siyasetçilere silah ve koruma verilecek.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde siyasilere yönelik cinayetlerine karşı yeni önlemler geliyor. Güneydoğu’daki siyasetçilere silah ve koruma verilecek.

AK Parti’nin Afyonkarahisar Kampı’nda, terörle mücadele konusu da konuşuldu. AK Parti kampından sızan kulis haber bugün Habertürk gazetesinde yer aldı.

Partililere bir sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde operasyonların hızlandırıldığını ifade ederek, “PKK ile mücadelede örgütün sözde kurtarılmış olarak gördüğü, ‘Girilemez’ olarak değerlendirdiği tüm alanlara girildi” dedi.

13 İLDE OPERASYONLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Kars, Ağrı, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Bingöl, Tunceli, Şırnak, Siirt, Hakkâri, Mardin, Diyarbakır olmak üzere 13 ilde operasyonların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istihbarata dayalı nokta operasyonlar gerçekleştirdiğini kaydetti. Bir il merkezi ve 11 ilçe merkezinde 11 Aralık 2015 tarihinde başlatılan ve 3 Haziran 2016’da Mardin Nusaybin ile sona erdirilen şehir operasyonlarına değinen Soylu, bölgede özyönetim oluşturma çalışmalarının akamete uğratıldığını vurguladı.

3 BİN 714 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakan Soylu, hendek ve barikatlarla kapatılmak istenen bölgedeki şehirlerde 3 bin 714 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 3 bin 630 çukur ve barikatın kaldırıldığını, 6 bin 187 bomba düzeneğinin imha edildiğini açıkladı. PKK’nın bölgedeki AK Partili siyasetçilere yönelik suikastlarına dikkat çeken Soylu, bölgedeki siyasetçilere silah ruhsatı vereceklerini, gerekirse korucuları da koruma amacıyla görevlendirebileceklerini söyledi.

Habertürk