PKK ''Türk F-16'sı düşürdük'' dedi ama..

PKK ''Türk F-16'sı düşürdük'' dedi ama..
Güncelleme:

PKK’nın sosyal medyada “Türk F-16’sı düşürdük” yalanının altından yine ABD çıktı.

PKK’nın sosyal medyada “Türk F-16’sı düşürdük” yalanı, ABD’nin Irak kuzeyindeki gizli çabalarını ortaya çıkardı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “PKK’nın düşürüldüğünü iddia ettiği hava aracı F-16 değil, Amerikan drone’udur” dedi.

Yeni Şafak gazetesinden Kıymet Sezer'in haberine göre terör örgütü PKK, hafta başında, “Gara'da Türk F-16'sı düşürdük” iddiasını ortaya attı. TSK, iddiayı yalanlarken, PKK'nın sözcülüğünü yapan yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarından söz konusu iddiaya yönelik ısrar sürüyor. PKK, son olarak, propaganda malzemesine dönüştürdüğü bu iddiasını desteklemek üzere düşen hava aracına dair görüntüleri yayınladı. Görüntülerin yayınlanmasıyla birlikte PKK'nın yalan propagandası da ortaya çıktı.

"O PARÇALAR UÇAĞA AİT OLAMAZ"

Emekli özel harp subayı Abdullah Ağar, görüntüleri teknik açıdan inceleyerek, “Kesinlikle bir F-16'ya ait parçalar değil” tespitini açıkladı. Ağar, “Düşen ya da düşürdüklerini iddia ettikleri bu uçan nesnenin Türk Ordusuna ait olduğuna dair en ufak bir iz, işaret, renk tonu ya da bir başka emare yok. Düşürdükleri nesnenin üzerinde Türk Ordusu'na ait bir yazı sembol ya da işaret olsaydı bunu mutlaka görüntülerde paylaşırlardı” dedi.

F-16 DEĞİL AMERİKAN DRONE'U

Görüntülere bakıldığında, düşen hava aracının ancak bir insansız hava aracı olabileceği sonucuna varan Ağar, “Harf ve rakam kodları bu drone'nun ABD menşeili olduğunu ispat ediyor. P/N ve S/N ile başlayan yazı ve rakam gruplarını ABD, kendi drone'larında kullanıyor. Çok belli olmamakla birlikte drone'un rengi ABD hava kuvvetlerin renk tonuyla örtüşüyor. Her şeye rağmen drone'un ABD ordusuna ait olduğuna dair net bir ispat yok” diye konuştu.

AMERİKA TÜRKİYE'Yİ Mİ İZLİYOR?

Türkiye'nin Çukurca'da PKK sızmalarına karşı önemli bir mücadele yürüttüğüne işaret eden Eme Ağar, “Amerika bir yandan PKK'yı kullanıyor, bir taraftan da PKK'ya güvenmiyor, gözlüyor. Kim bilir başka kimleri gözlüyor? Çukurca bölgesinde yakın zamanda çok önemli hareketlilikler oldu. Acaba ABD bizim Kuzey Irak'a yapacağımız bir sıcak takibi, kısmi bir sıcak takibi mi gözlüyor? Bunların hepsi kendi içerisinde anlamlı ama biz bilmiyoruz” dedi.