PKK'dan aşiretlere çağrı !

PKK'dan aşiretlere çağrı !

Kanlı terör örgütü PKK, Mardin'deki aile ve aşiretlere "isyan etme" çağrısında bulundu.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan Mardin'in önde gelen aileleri ve aşiret liderlerine isyan çıkartmaları için mektup gönderdi.

Cizre, Nusaybin, Sur derik, Kızıltepe gibi ilçelerde ayaklanma çıkarmak isteyen PKK, aldığı ağır darbeden sonra, Suriye'de de oluşturmak istediği kantonda başarılı olamayınca çılgına döndü.

PKK'nın sözde lideri Karayılan tarafından kaleme alınan ve Mardin'deki aşiret liderlerine gönderilen mektupta aşiret liderlerinden açıkça 'isyan' etmeleri istendi.

TEHDİT ETTİ

Haber7'den İbrahim Günay'ın haberine göre; Mardin'in önde gelen kanaat önderlerine gönderilen bu mektuplara uymayacak olanlar da tehdit edildi. Mektubun satır aralarında sürekli propaganda yapan Karayılan, sokakları savaş alanına çeviren, her sokağa çukur kazıp bomba tuzaklayan, kendilerinden olmayan Kürt vatandaşları bile hedef alan, kendi militanları değilmiş gibi, Türkiye'yi doğuda katliam yapmakla suçladı.

İSYAN ÇAĞRISI

Terörist başı Karayılan'ın gönderdiği mektupta dikkat çeken en önemli detay ise sık sık  'Kürdistan özgürlük mücadelesi' ifadesini kullanması oldu. Aşiret liderlerine isyan etmenin bir borç olduğunu telkin eden Karayılan, "Düşmana karşı direnişte olmalısınız" gibi ifadelerle açıkça iç savaş çığırtkanlığı yaptı.

Mektubu alan aşiret liderleri bu çağrıya kesinlikle itibar etmediklerini ifade ettiler.