PKK'dan Bahoz Erdal talimatı

PKK'dan Bahoz Erdal talimatı

Hükümete yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, Bahoz Erdal'la ilgili gelişmeleri yazdı.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlıFehman Hüseyin'in ölüp ölmediği tartışılırken, hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK'nın telsizlerinden tüm birimlere, "Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması" talimatı verildiğini yazdı.

Bir Bakan'la konuştuğunu belirten Selvi, "Bizim kaynaklarımız tarafından teyit edildi. Ama başka istihbarat birimleri ve diğer unsurlarca da teyidini bekliyoruz" dediğini ifade etti.

PKK'DAN BAHOZ ERDAL TALİMATI

Selvi, PKK'nın telsizlerinden tüm birimlere Bahoz Erdal'la ile ilgili talimat verildiğini ifade etti. İşte bugünkü yazısının ilgili kısmı: "Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması" talimatı verildi. Kandil'in talimatı sadece Suriye'deki birimlere geçilmedi. Türkiye, Irak ve Suriye sahasındaki tüm birimlere iletildi. Talimat etkili oldu. PKK ve PYD'liler, telsizlerden Bahoz Erdal ve patlama konusunu konuşmuyor. PKK'nın ana telsizi, "Roj" var. Türkiye, Suriye ve Irak sahasında ise haberleşmeyi daha çok denizci telsizleri ile sağlıyorlar. Kandil, saha sorumluları ile siyasilerle Thuraya uydu telefonu üzerinden görüşüyor. Talimatlar uydu telefonu aracılığıyla veriliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız