PKK'dan iki ayrı saldırı: 4 terörist öldürüldü, 3 polis yaralı

PKK'dan iki ayrı saldırı: 4 terörist öldürüldü, 3 polis yaralı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin iki ayrı saldırısında 3 polis memuru yaralandı, 4 terörist öldürüldü.

Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 3 polis memuru yaralanırken, 3 terörist ise öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ilçesi AK Parti teşkilat binası önünde bekleyen zırhlı polis aracına bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda A.T., M.Ü. ve S.B. isimli polis memurları vücutlarına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı. Yaralı polis memurları hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Şırnak merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü kademe binasına bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya görevli polis memurlarının anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 teröristin öldürüldüğü, kaçan diğer teröristlerin yakalanması için ise operasyonların devam ettiği bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Şırnak Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "05.02.2016 günü Şırnak merkezde bulunan Emniyet Müdürlüğüne ait kademe binasına yönelik olarak bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla ve roketatarla silahlı saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada 4 terörist silah ve mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.