PKK'DAN KALLEŞ PUSU: ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ !

PKK'DAN KALLEŞ PUSU: ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ !

Muş’un Varto ilçesinde çıkan çatışmada iki asker şehit oldu.

Muş’un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden biri şehit düştü. Muş'ta daha önce yapılan terör operasyonunda yaralanan ve GAT'da tedaviye alınan polis memur da şehit oldu.

Muş’un Varto ilçesinine bağlı Kayalıkale köyünde yakalaması bulunan bir zanlıyı almak için giden jandarma ekibine, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. İlk ateşte 3 asker yaralanırken, yaşanan çatışmanın ardından PKK'lılar Hamurpet deresine doğru kaçtı.

BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Açılan ateş sonucu yaralanan askerler helikopterle İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Buradan ambulansla Muş Devlet Hastanesine getirilen yaralı üç askerden biri şehit oldu.

Öte yandan ateş açan PKK’lı teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Hamurpet deresi bölgesinde çatışmanın devam ettiği belirtildi. Muş Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve İl Jandarma Alay Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik de hastaneye gelerek askerleri ziyaret etti.

BİR ACI HABER DE GATA'DAN GELDİ 

Muş'ta terör örgütü PKK'lılara yönelik operasyonda yaralanarak, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi altına alınan polis memuru Yücel Kurtoğlu, şehit düştü. Şehit polis memuru için GATA'da bir tören düzenlendi.

İHA&DHA

Etiketler PKK asker Muş varto