PKK'DAN MEHMETÇİK'E HAİN SALDIRI: 3 ŞEHİT

PKK'DAN MEHMETÇİK'E HAİN SALDIRI: 3 ŞEHİT

Tunceli-Elazığ karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Tunceli-Elazığ Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde,PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2'si uzman çavuş ve 1 er olmak üzere toplam 3 asker şehitoldu. 

Patlamanın meydaan geldiği Tunceli-Elazığ Karayolu'nda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.

Tunceli-Elazığ Karayolu'nda devriye görevi yapan ve içerisinde 3 askerin bulunduğu shortland tipi askeri aracın geçişi sırasında patlamanın meydana geldiği ve araç içerisinde bulunan 3 askerin de şehit olduğu belirtildi.

Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKK'lıların yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK'lıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı.