PKK'dan şehir merkezine 50 ton bomba stoğu !

PKK'dan şehir merkezine 50 ton bomba stoğu !

Şehir merkezlerine 50 ton patlayıcı stoklamışlar. Peki istihabaratımız bunu neden göremedi ?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’nın yola döşediği 2 tonluk patlayıcıyı infilak ettirmesi, “Örgüt bu kadar yüksek miktarda patlayıcıyı şehir merkezlerine nasıl soktu? Bu patlayıcı yola döşendiğinde istihbarat ve güvenlik birimleri neden istihbarat sağlayamadı?” sorularını gündeme getirdi. İstihbarat birimlerinin bilgilendirme notunda, örgütün çatışmasızlık sürecinde 30-50 ton patlayıcıyı şehir merkezlerinde stokladığı tespitine yer verildiği ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre bilgilendirme notunda, PKK’nın çatışmasızlık döneminde başta Silvan, Cizre, Yüksekova, Çukurca, Dargeçit, Lice, Varto ve Ovacık gibi ilçeler olmak üzere, ‘serhildan’ (başkaldırı) eylemleri için hazırlık yaptığı belirtilerek şöyle denildi:

“Bu amaç doğrultusunda şehir merkezlerine yüksek miktarda patlayıcı, silah ve cephanelik stoklandı. Güvenli evler (hücre evleri) ve yeraltı cephanelikler oluşturularak patlayıcı ve mühimmatlar buralarda stoklandı. Çatışmasızlık (süreç) döneminin sona ermesinin ardından da daha önce şehir merkezlerine taşınan patlayıcılar, özellikle yerel işbirlikçileri ve belediyelerden sağladıkları iş makineleriyle kazdıkları hendeklere tuzaklandı. Sözde bağımsızlık alanlarına dönüştürdükleri ilçe merkezlerine güvenlik birimlerinin geçişini önlemek için de patlayıcılar yollara ve yolkenarlarına yerleştirilerek patlamaya hazır hale getirildi.”

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 5 ilçede (Cizre, Silvan, Sur, Varto, Lice) toplamda 3 ton patlayıcı imha edilirken, operasyonlarda ise 2 ton 300 kilo patlayıcı ele geçirildi.