PKK'dan Türkiye'ye IŞİD suçlaması

PKK'dan Türkiye'ye IŞİD suçlaması

Eli kanlı terör örgütü PKK, IŞİD'i Türkiye'nin desteklediğini iddia etti.

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Türk devletinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü besleyip büyüttüğünü ve cesaretlendirdiğini ve bunun basın tarafından çok kez deşifre edildiğini iddia etti

Bayık, IŞİD’in Suriye’nin Kürt bölgesindeki Kobani’ye dönük saldırıları için, “Türk devleti sınırdan zırhlı araçlarıyla YPG’nin araçlarına saldırıyor. YPG’nin hareket etmesini engellemeye çalışıyor, bu şekilde IŞİD’e yardım ediyorlar” dedi.

Cemil Bayık, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını Ronahi Tv’ye değerlendirdi. T24’ün haberine göre, “Aslında bu savaşın arkasında Türk devleti var” diyen Bayık şöyle dedi:

“Daha Kobanê’ye dönük saldırılar başlamadan, Türk devlet yetkilileri Kobanê kantonunu tehdit etmişti. Demişlerdi kim Süleyman Şah’ı vurursa bizde onları vururuz. Süleyman Şah IŞİD’in elinde, Kobanê halkının elinde değil! Bu bir mesajdı... Yani eğer siz direnirseniz sizi vuracağız mesajıydı. Zaten trenlerle, Til Ebyad’a çok sayıda silah, cephane, tank, top taşıdılar. Türk devleti sınırdan zırhlı araçlarıyla YPG’nin araçlarına saldırıyor. YPG’nin hareket etmesini engellemeye çalışıyor, bu şekilde IŞİD’e yardım ediyorlar.”

BESLEDİ BÜYÜTTÜ

Bayık, Türk devletinin IŞİD’i besleyip büyüttüğünü ve cesaretlendirdiğini ve bunun basın tarafından çok kez deşifre edildiğini belirtti. “Türkiye IŞİD ile Kürtlere darbe vurmak istiyor” diyen Bayık, bu saldırılarla Kürt halkının elde ettiği kazanımların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

TAMPON BÖLGE

Böylece, Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu politikasında etkili olmak istediğini ifade eden Bayık, Türkiye’nin kirli ittifaklarının ortaya çıkmaması için IŞİD’e karşı koalisyonda yer almadığını belirtti. Türk devletinin IŞİD’i koalisyon ile pazarlık konusu yaptığını ifade eden Bayık, Türkiye’nin Kobani’yi insansızlaştırarak, tampon bölge oluşturmayı hedeflediğini de ekledi.