PKK'lı teröristler AK Parti binasına saldırdı

PKK'lı teröristler AK Parti binasına saldırdı

Şanlurfa'da 2 PKK'lı, el yapımı bombayla AKP binasına saldırdı.

Şanlıurfa'da yüzleri maskeli 1'i kadın 2 PKK'lı, demir bilyelerle güçlendirilmiş el yapımı bombayla AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı binasına saldırı düzenledi.

Can kaybının yaşanmadığı bombalı saldırıda parti binasında hasar oluşurken, saldırganlardan kadın olanı polis tarafından yaralı halde, diğeri ise kovalamaca sonucu yakalandı.

Olay, gece geç saatlerde merkez Eyyübiye İlçesi'nde bulunan Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. Yüzlerini maskeyle gizleyen 1'i kadın 2 PKK'lı, demir bilyelerle güçlendirilmiş el yapımı parça tesirli bombayı AK Parti İlçe Başkanlığı binasına fırlattı. Büyük bir gürültüyle patlayan ve binada hasara yol açan patlamanın ardından, olay yerinde bulunan polis, kaçan teröristlerden kadın olanını bacağına ateş açarak yaralı halde yakaladı. Erkek olan diğer PKK'lı ise bölgeye sevk edilen takviye birliklerin çalışması ile yaşanan kovcalamaca sonucu Harrankapı Mezarlığı'nda yakalanarak gözaltına alındı.

AK PARTİ BİNASINA BOMBALI SALDIRI - FOTO GALERİ

Bacağından yaralı halde ele geçirilen kadın saldırgan, tedavi için polis eşliğinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Saldırının ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile AK Partili yöneticiler, parti binasına gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Yaşanan saldırı üzerine polis, kentteki tüm kamu kurum kuruluşları ile AK Parti binalarındaki güvenlik önlemlerini arttırdı.