PKK'lı teröristler Karadeniz'de !

PKK'lı teröristler Karadeniz'de !

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'nun yanı sıra Karadeniz'de de konuşlandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da gerçekleştirdiği silahlı eylemlerin ardından Karadeniz kırsalına da bazı birliklerini yönlendirdiği anlaşıldı.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre, PKK’nın “çözüm süreci bitmiştir” şeklindeki açıklamalar sonrasında, başta Doğu ve GüneydoğuAnadolu olmak üzere silahlı eylemler gerçekleştiren terör örgütünün, Karadeniz’de de konuşlandığı tespit edildi. Bölgeye yönelik telsiz dijital iletişimi takip eden istihbarat birimleri,Giresun-Gümüşhane kırsalı ile bazı bölgelerde PKK’lı gruplar arasında bilgi alış-verişi tespit etti. Gruplar arasındaki görüşmelerin şifreli şekilde gerçekleştirildiği öğrenildi. Çözüm süreciyle birlikte PKK unsurlarının ülke dışına çıkmaya başlamasının ardından, Karadeniz bölgesinde konuşlu olan yaklaşık 30 kişilik PKK grubunun da bölgeden ayrılarak Kuzey Irak’a çekildiği değerlendiriliyordu. Geçen sene yine iki PKK grubu arasında Giresun kırsalında telsiz kestirmesi alınmış, bu kestirme bir defaya yönelik tespit edilmişti. İstihbarat birimlerinin, Giresun-Gümüşhane kırsalı ile bazı noktalarda yeniden PKK unsurlarının varlığını tespit etmesinin geçen seneden sonra elde edilen ilk tespit olduğu öğrenildi. Bu bilgi tüm güvenlik güçleriyle paylaştı.

Güvenlik güçlerinden, özellikle olası eylemlere karşı önlem almaları ve hazırlıklı olmaları talimatı verildi. Ayrıca istihbarata özenle ağırlık verilmesi, bölgedeki hareketliliğin dikkatle izlenmesi, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilerek duyarlı olunması talimatları verildi.