PKK'lılar Öcalan'ı dinlemedi

PKK'lılar Öcalan'ı dinlemedi

Şırnak dün gece yine karıştı. Öcalan'ın ''yüzü kapalı eylem yapılmayacak'' çağrısına rağmen eylem gerçekleştirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün gece yine hareketli dakikalar yaşandı. Abdullah Öcalan'ın 'yüzü kapalı eylem yapılmayacak' çağrısına rağmen İpekyolu'nda bir araya gelen maskeli bir grup ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale edildi. İpekyolu'nda bir araya gelen yüzü maskeli bir grup, Cizre ilçesindeki olayları bahane ederek yolu trafiğe kapatmak istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına, taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı.

ŞIRNAK'TA DÜN GECE OLAYLAR ÇIKTI - FOTO GALERİ

ÖCALAN'IN MESAJI: YÜZÜ KAPALI EYLEM YAPILMAYACAK

DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, 15 Ocak Perşembe günü Şırnak'a gelerek Abdullah Öcalan'ın gençlere mesajını okumuştu. Dicle "Öcalan’ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları, pratiğe koymasını istediğini tekrarladı. Biz ümit ediyoruz ki Başkan Apo’nun etrafında kilitlenen, onun mesajına, onun yüreğine sahip çıkanlar olarak, örgütlülüğümüzü koruyarak, onun bu mesajına sahip çıkmak gerekiyor" demişti.