PKK'lının cenazesine vekiller de katıldı

PKK'lının cenazesine vekiller de katıldı

Terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlarda ölenlerin cenazesine HDP'li vekiller de katıldı.

Operasyonda öldürülen, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İsmail Aydemir'in cenazesi Tunceli'de toprağa verildi. Cenazeye HDP'li vekiller de katıldı.

HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin  ile DBP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, operasyonda öldürülen, PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir'in  cenazesine katıldı. 
 
Aydemir'in cenazesi, Elazığ Fırat Üniversitesi  Hastanesi morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. 
 
Tunceli cemevi'ne getirilen cenaze, HDP Tunceli milletvekilleri  Önlü ve Şahin ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da  katıldığı törenle Belediye Asri Mezarlığı'nda defnedildi. 
 
HDP'li Edibe Şahin, cenaze fotoğraflarını da Twitter'dan bu mesajla paylaştı:

fft16_mf6137237.jpeg
 
 24 YILDIR TERÖR ÖRGÜTÜNDEYDİ
 
Tunceli’nin Ovacık ilçesi’nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyonlarda, terör örgütü PKK’nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim’ kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir’in öldürüldüğü belirtilmişti.

fft16_mf6137250-001.jpeg
 
PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK'daydı. Tunceli’nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir’in son yıllarda öldürülen en üst düzey örgüt sorumlusu olduğu belirtiliyordu.

fft16_mf6137261-001.jpeg