PKK’lıyız şahsınıza düşman değiliz

PKK’lıyız şahsınıza düşman değiliz

CHP'li Hüseyin Aygün’ün, PKK'lı bir grup tarafından kaçırılmasının ayrıntılarına ulaşıldı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, PKK Tunceli ekibine bağlı grup tarafından kaçırılmasının ayrıntılarına ulaşıldı.

Ovacık ilçesindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından Tunceli’ye dönmek üzere harekete geçen Aygün yola çıkarken Emine Aygün’le konuştu. Aygün, eşini arayarak, “Ovacık’taki çalışmalarımızı tamamladık, saat 19.00 sularında Tunceli’de olurum. Merak etmeyin” dedi ve çocuklarını sordu. 

Duyurman yanlış

Çocuklarını Munzur’a yüzmeye götürmeye hazırlanan Emine Aygün, “Kendine dikkat et. Hakkında PKK’nın dağıttığı bildiriyi unutma. Bulunduğu yerleri Facebook ve Twitter’dan duyurman da bence doğru değil” karşılığını verdi. “Korkulacak bir şey yok. Rahat ol sen” diyen Aygün telefonunu kapattı. O sırada yanına yaklaşan bir Ovacıklı, “İlçede bugün PKK bu bildiriyi dağıttı. Seni hedef gösteriyor. CHP ve AKP’ye karşı da suçlamalarda bulunuluyor. Geceye kalmadan buradan ayrılın” diyerek Aygün’ü uyardı. Aygün, uyarıya teşekkürle yanıt vererek, danışmanları Deniz Tunç ve gazeteci Kadir Merkit ile birlikte Ovacık’tan ayrıldı.

35. kilometrede

Aygün’ün aracı Tunceli-Ovacık Karayolu 35’inci kilometresindeki Fırtına Veli Mevkisi Merho Deresi kıyısında sıradan giyimli iki kişi tarafından durduruldu. Önce araçlarını durduranların PKK’lı olduğunu anlamayan CHP’li Aygün, araç camından “Neden durdurdunuz?” diye sordu. Kahverengi tonda gömlek giyen iki PKK’lı, silahlarını göstererek, “Araçtan inin, bizimle geliyorsunuz?” karşılığını verdi. Aygün “Sizi tanımıyorum. Siz kimsiniz?” diye sorunca da PKK’lılar, “Biz PKK’lıyız. Örgüt yönetiminin emri doğrultusunda sizi alıyoruz. Bizimle geleceksiniz, şahsınıza karşı bir düşmanlığımız yok” dedi.

Danışmanı Deniz Tunç ve gazeteci Kadir Merkit’in emniyette alınan ifadelerine göre Aygün, PKK’lılara bağırarak, “Sizinle hiçbir yere gelmiyorum, hiçbir şey yapmayacağım, gerekirse vurun beni” dedi. Tartışmanın uzaması nedeniyle paniğe kapılan PKK’lılar silahlarını araçtaki iki kişiye doğrultarak, “Hüseyin bey, bakın, asker gelecek, çatışma çıkacak. Çocuklar ölecek” tehdidinde bulundu. Bu söz üzerine Aygün araçtan indi, “Gelmiyorum, vurun beni” dedi. Daha sonra ise Aygün, “Yaptığınız doğru değil. Kim adına yapıyorsunuz?” diye sordu.

15 dakika direndi

PKK’lılar da “Örgüt kararıyla yapıyoruz, sizi alıkoyacağız” dedi. Aygün yeniden araca binince zorla kapıyı açmaya çalıştılar. Bu esnada Aygün, şoförüne “Devam et” dedi. Silahlar bir kez daha doğrultuldu. Gerginlik tırmanınca Aygün, “Onların can güvenliğinden ben sorumluyum. Bana istediğinizi yapın ama bunlara hiçbir şey yapamazsınız” dedi ve 15 dakika süren direnmenin ardından araçtan inip teslim oldu. PKK’lılar Aygün’e “Çok soğukkanlı davrandınız” dedi. Ardından Deniz Tunç’tan gömleğini çıkarmasını istediler. Tunç’un gömleği Aygün’e verildi ve kendilerine, “Siz derhal yolunuza gidin” denildi.