PKK'nın ana üslenme yerine dev operasyon

PKK'nın ana üslenme yerine dev operasyon

PKK’nın ana üslenme yerlerinden biri olan Beytüşşebap Faraşin bölgesine dev operasyon...

Van-Şırnak-Hakkari  sınırlarının kesişim bölgesinde bulunan ve PKK'nın yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Beytüşşebap Faraşin bölgesine 26 Eylül 2016 tarihinden itibaren 'Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal'  operasyonu başladı. Operasyonun amacı bölgede barındığı değerlendirilen PKK'lı teröristlerin bulunarak etkisiz hale getirilmesi, Beytüşşebap ilçe merkezine yapılması muhtemel terörist saldırılarını engellenmesi  ve  Van-Şırnak-Hakkari arasındaki PKK'lı terörist ve kaçakçı geçiş güzergahlarını kontrol altına alınması olduğu belirtildi.
 
BOMBA YÜKLÜ ARACI ATAK HELİKOPTERİ İMHA ETTİ 
 
Beytüşşebap Faraşin bölgesindeki operasyon sırasında  güvenlik güçlerinin geçeceği güzergahta yol kıyısına bırakılmış ve lastik havaları indirilmiş pikap türü bir aracın bomba yüklü olduğu tespit edildi.  Bomba yüklü araç, ATAK helikopteri taafından imha edildi.

--2418974.jpeg --2418975.jpeg
 
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER 
 
Operasyonlar esnasında Şırnak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı tarafından Körbeşik Tepe bölgesinde ve Van Jandarma Özel Haraket Tabur Komutanlığı tarafından da Çalyan Gölü bölgesinde  PKK'ya ait  tüpler, el yapımı patlayıcılar ve yapımında kullanılan piller, aküler, mazot dolu bidonlar ve çok miktarda yaşam malzemesi ve güneş paneli ele geçirildi.
 
OPERASYONA KATILAN BİRLİKLER 
 
'Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal'  operasyonunun  Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında olduğu ve operasyona Çakırsöğüt 1. Komando Tugay Komutanlığı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, Siirt3. Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak, Van, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı birlikleri ile geçici köy korucuları, Jandarma Özel Harekat Taburu ve Kara Havacılık Komutanlığı'nın katıldığı belirtildi.