''PKK'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Öcalan''

''PKK'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Öcalan''

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bebek katili Abdullah Öcalan'ın adı da adaylar arasındaki yerini aldı.

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, PKK-BDP çizgisinin “Eylem yaparsam cumhurbaşkanı seçilemez” gibi söylemlerle devleti hareketsiz kalmaya zorladığını söyledi. Okur, “Bu sırada da, özerklik için gerekli altyapıyı inşa ediyor” dedi.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek'in sorularını yanıtlayan Okur, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin PKK ve BDP tarafından bir fırsat olarak görüldüğünü belirterek, "Aday çıkartabilirler, masaya oturup özerklik için pazarlık yapabilirler" dedi.

Okur'un en ilginç iddiası ise hiç şüphesiz bebek katili Abdullah Öcalan ile ilgili olandı. Okur, Abdullah Öcalan'ın da Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olarak gösterilebileceğini söyledi.

İşte Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur'un o açıklamaları:

PKK, doğ­ru­dan Ab­dul­lah Öca­la­n’­ı aday gös­te­re­bi­lir, YSK bu­nu red­de­de­cek­tir. O za­man, oy pu­su­la­la­rı­na ge­çer­siz ol­ma­sı pa­ha­sı­na Öca­la­n’­ın isim­le­ri­nin ya­zı­la­rak san­dı­ğa atıl­ma­sı gi­bi bir yo­la baş­vu­ra­bi­lir­ler. Dün­ya­ya da ge­çer­siz oy­la­rın Öca­la­n’­ın şah­sı­na ve­ril­miş ol­du­ğu­nu an­lat­ma­ya ça­lı­şa­bi­lir­ler. Bu da Öca­la­n’­ın af kam­pan­ya­sı için bir baş­lan­gıç oluş­tu­rur.

- Öca­la­n’­ın bir öz­gür­lük ta­le­bi ol­ma­ma­sı­na rağ­men mi?

Öca­lan, bu­nu de­ği­şik he­sap­la­rı ve­ya den­ge­le­ri göz önün­de tu­ta­rak is­te­me­ye­bi­lir. Kan­di­l’­in ta­li­ma­tıy­la BDP böy­le bir adım atar­sa, Tür­ki­ye çok cid­di bir ge­ri­lim­le cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­ne gi­rer. Bu da Tür­ki­-ye­’ye çok bü­yük za­rar ve­rir. O yüz­den, dev­let or­gan­la­rı böy­le bir se­nar­yo var­sa ha­ya­ta geç­me­si­ni en­gel­le­mek için şim­di­den adım­lar at­ma­lı.