PKK'nın dağ kadrosuna ağır darbe

PKK'nın dağ kadrosuna ağır darbe

Nusaybin PKK terörünün hain tuzaklarından temizleniyor

Mardin'in Nusaybin ilçesi, terör örgütü PKK'nın hain tuzaklarından temizleniyor. İlçede terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan ve 3 Haziran'da tamamlanan "Atmaca-7 Operasyonu"nda 82 günde 496 terörist etkisiz hale getirildi, 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı ve bin 258 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Terör örgütünün ağır darbe aldığı, dağ kadrosunun etkisiz hale getirildiği müşterek operasyonda köşeye sıkışan teröristler, gruplar halinde teslim oldu.

Teröristler, farklı tarihlerde gruplar halinde ilçeden kaçmaya teşebbüs etti. Zeynelabidin Mahallesi'nde 18 Nisan'da ilk kez kaçma teşebbüsü oldu, bu teşebbüste 19'u ölü, biri yaralı olmak üzere 20 terörist silahlarıyla ele geçirildi.

Fırat Mahallesi'nden 23 Mayıs'ta ikinci kez kaçmaya teşebbüs eden teröristlerden 2'si silahlarıyla yakalandı.

Yenişehir Mahallesi'nden 26 Mayıs'ta üçüncü kaçma teşebbüsü oldu. Bu teşebbüste 4'ü ölü, biri yaralı olmak üzere 5 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla ele geçirildi.

 Dağ kadrosu etkisiz hale getirildi

Operasyonda örgütün sözde Nusaybin ikinci sorumlusu "Kava" kod adlı Veysi Akgün, 23 Mayıs'ta etkisiz hale getirildi.

Örgütün sözde Nusaybin sorumlusu "Hebatkar-Karker" kod adlı Zamani Çamak ise 30 Mayıs'ta ölü ele geçirildi.

Hakkında 32 suç kaydı bulunan Çamak'ın, 2012'den itibaren sözde Mardineyaleti özel güç sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü ve Ocak 2016'dan bu yana Nusaybin'de bölücü terör örgütünün sözde sorumlusu olduğu kaydedildi.

Çamak'ın aranan teröristler listesinde de "turuncu" kategoride yer aldığı bildirildi.

 89 günde 219 el yapımı patlayıcı imha edildi

Operasyonun tamamlandığı 3 Haziran'dan bu yana yapılan arama çalışmalarında 218 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 5 bin 608 mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin imha ettiği 30'u basma düzenekli 218 el yapımı patlayıcının çoğunun mutfak tüplerine yerleştirildiği, metal parçalarla güçlendirildiği belirlendi.

Vatandaşların evlerine dönmeleri halinde sivil ölümlerin artmasını hedefleyen teröristlerce, tahrip gücü yüksek yüzlerce kilogram ağırlığındaki patlayıcıların daha çok kapı ve pencere pervazları, giysi dolapları ile yataklar ve mutfak tezgahlarının altına tuzaklandığı tespit edildi.

Aramalar sırasında 209 örgütsel doküman ele geçirildi.

 6 mahalledeki hain tuzaklar temizleniyor

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz'da 6 mahalle haricinde kısmen kaldırılmasının ardından etrafı tel örgüyle kapatılanAbdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde hem sokağa çıkma yasağı hem de PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik güçleri, cadde ve sokakların yanı sıra evlerde tek tek arama yaparak dedektör yardımı ile belirledikleri patlayıcıları bir bir imha ediyor.

Şiddetli patlamalar, ilçenin büyük bölümünden hissedilirken, patlama sesi ve yükselen dumanlar kısa süreli paniğe neden oluyor.