PKK'nın hendek kazdığı yol hala kapalı

PKK'nın hendek kazdığı yol hala kapalı

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin hendek kazdığı Hakkari-Çukurca yolu hala ulaşıma açılmadı.

Hakkari'nin Sine Köprüsü yakınlarında PKK’lı teröristler tarafından kazılan hendek ve devrilen direklerle kapattığı Hakkari-Çukurca Karayolu, halen ulaşıma açılmadı.

Hakkari-Çukurca karayolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarına gelen bir grup terörist, elektrik direklerini devirip, hendek kazarak dün saat 12.00 sıralarında yolu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 5 saat boyunca Çukurca ve Hakkari yöneden gelen araçları durdurararak kimlik kontrolu yapan ve geçişlere izin vermeyen teröristler, resmi plakalı oldukları belirtilen 2 aracı da ateşe varerek yaktı. 


30648752.jpg
Kazılan yol ve devrilen elektrik direkleri yüzünden yolun halen kapalı olduğu belirtilerken, Çukurca yönüne gitmek isteyen araçlar ise Depin kontrol noktasında polis ekipleri tarafından geri gönderiliyor. Bölgede devrilen direkler yüzünden Çukurca ilçesi ve bağlı köylere dünden beri elektrik verilemiyor.

30648751.jpg

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE PİKNİK TÜPÜNE YERLEŞTİRİLMİŞ BOMBA BULUNDU

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde bölge sakinlerinin yüzmek için gittikleri Van Gölü sahilindeki Kıztaşı mevkiinde, piknik tüpüne yerleştirilmiş el yapımı bomba bulundu. Bomba, uzman ekipler tarafından yerinde patlatılarak imha edildi.

Bugün sabah saatlerinde, ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki, Van Gölü sahilindeki Kıztaşı mevkiine gidenler, kayalıkların bulunduğu bölgede piknik tüpü ve bağlı düzeneği fark edince polisi aradı. İhbar üzerine bölgeye bomba imha uzmanları sevk edili. Çevre güvenliği alan polis, kalabalığı bölgeden uzaklaştırdıktan sonra düzeneği yerinde patlatarak imha etti. Bölge halkının yoğun olarak serinlemek için gittiği sahilde dalgıç ekipleri de ikinci bir düzeneğe karşı gölün içinde de arama yaptı.