PKK'nın kaçırdığı memurlar nerede ?

PKK'nın kaçırdığı memurlar nerede ?

PKK’nın kaçırdığı gümrük memurlarından haber yok...

Bölücü terör örgütü PKK, bir yandan güvenlik görevlilerini şehit ederken, bir yandan da özellikle sınır bölgelerine yakın ilçelerde görev yapan kamu görevlilerinin ilçeleri terk etmesini istedi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre memurlar, örgütün tehdit ve baskılarına karşı büyük bir tedirginlik yaşarken, bazı memurlar da örgütün “temsilcisi” gibi davranıp onlardan gelen haberleri memurlara aktarıyor. Hakkari’nin Üzümlü Sınır Kapısı’nda görevli 10 gümrük memurunun 11 Ağustos’ta kaçırılmasından 10 gün sonra da bu kez Van’ın Kapıköy Gümrüğü’nde görevli memurlar hedef alındı. Hacı Çoktan’ın kullandığı minibüste bulunan memurlar Gülcan Aydın (Temel), Mehmet Temel, İbrahim Berat Dursun, Emre Çelik, Şevket Sargın, Ali Karaçınar, Ömer Remzi Acar, Haki Baki İcat, Vahit Yılmaz ve isimlerini belirleyemediğimiz memurlar kaçırıldı.

BATTANİYE İLE KAMUFLAJ

Minibüsle köylerden geçilerek sınıra yakın bir yere götürülen memurların yerlerinin insansız hava araçları tarafından belirlenmesini önlemek için de üzerleri battaniyeyle kapatıldı. Teröristlerin memurları kaçırırken son derece rahat hareket ettikleri, hiçbir güvenlik engeliyle de karşılaşmadıkları bildirildi. Kaçırılan gümrükçüler arasında tek kadın gümrük memuru Gülcan Aydın Temel’di. Teröristler, eşi Mehmet ile birlikte kaçırdıkları Gülcan Aydın Temel’i serbest bırakmak istedi. Kısa süre önce tayinleri çıkan ancak henüz işlemleri sona ermediği için ayrılamayan Gülcan Aydın Temel, “Eşimi bırakıp gitmem” dedi. Mehmet Temel’in eşinin gitmesi için yalvarmaları da sonuç vermedi. Diğer gümrük memurlarıyla birlikte uzun bir yolculuktan sonra kayalık bir bölgeye götürülen Gülcan Temel’i, eşi ve diğer gümrükçüler güçlükle ikna etti. Gözleri bağlanan kadın ve şoför, bir süre teröristlerle yolculuk yaptıktan sonra serbest bırakıldı.

YAKINDA DÜĞÜNLERİNİ YAPACAKLARDI

Gülcan Aydın Temel ile Mehmet Temel kısa süre önce nikahlarını kıymıştı. Yakın zamanda düğünlerini yapmayı planlıyorlardı. Serbest bırakılan Gülcan Temel, eşinin dönmesini bekliyor.

HAİNLER TEHDİT EDİYOR

Gümrükçülerin kaçırılması, bölgede görevli kamu görevlilerini daha da endişelendirdi. Bölücü örgüt PKK’nın, bazı memurlar aracılığıyla özellikle bölge dışından gelen personele ilettiği ‘bölgeyi terk edin’ uyarısı tedirginliği artırdı. Van’da kaçırılan gümrük memurlarından birinin daha önce “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katıldığı öne sürüldü.

MEMURLAR UNUTULDU

Kaçırılan gümrük memurlarının bağlı olduğu Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise yaklaşık 1 ay önce kaçırılan memurlardan haber alınamadığını, bakanlık yetkililerinin de konuyla hiç ilgilenmediğini öne sürdü. Fahrettin Yokuş, Gürbulak Sınır Kapısı’nda da memurların terör örgütünün tehdidi altında olduğunu, Gümrük İdaresi’nin ise önlem olarak kapıdan kimsenin ayrılmamasını istediğini, ancak kalabilecek olanakların sağlanmadığını söyledi.