PKK'nın kurduğu tuzak bu sefer tutmadı !

PKK'nın kurduğu tuzak bu sefer tutmadı !

Bingöl'de PKK'nın kurduğu bombalı tuzak, güvenlik güçleri tarafından farkedildi.

Bingöl ile Karlıova İlçesi karayoluna PKK'lıların tuzakladığı bomba, güvenlik güçleri tarafından bulunarak yerinde imha edildi.

PKK'lılar Karlıova- Bingöl karayolunun 25'inci kilometresindeki Sudurağı Köyü Mevkisi'nde karayoluna tuzakladığı bomba, bölgede arama tarama yapan askerler tarafından fark edildi. Bugün saat 07.00 sıralarında karayolu trafiğe kapatılarak, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bombayı olası uzaktan kumanda infilak ettirilmesini önlemek için frekans karıştırıcı Jammer'li araç bölgeye getirildikten sonra bomba uzmanları patlayıcıyı yerinde imha etti.

İmha sırasında tahrip gücü yüksek olduğu bombanın patlamasıyla karayolunda çukur oluştu. Çukur karayolları ekipleri tarafından onarıldıktan sonra karayolu trafiğe açtı.

7 TÜP İÇİNDE TUZAKLANMIŞ

Bingöl Valiliği, Karlıova İlçesi'nde PKK'lıların karayoluna koyduğu ve imha edilen patlayıcının toplam 7 tüp içinde tuzaklandığını açıkladı. Bambanın imha edilerek vatandaşların ve güvenlik güçlerir can güvenliğine yönelik olası saldırının önlendiği belirtilen açıklamada "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın terör ve teröristle mücadelesi azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi

Etiketler bomba PKK Bingöl tuzak