PKK’nın sözde şehitlik açacağı haberi üzerine Tunceli’ye giriş kapatıldı

PKK’nın sözde şehitlik açacağı haberi üzerine Tunceli’ye giriş kapatıldı

PKK terör örgütü tarafından yaptırıldığı belirtilen sözde şehitliğin açılışı sebebiyle Tunceli-Pülümür karayolu, İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici bir süreliğine ulaşıma kapatıldı.    Tunceli merkeze...

PKK terör örgütü tarafından yaptırıldığı belirtilen sözde şehitliğin açılışı sebebiyle Tunceli-Pülümür karayolu, İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici bir süreliğine ulaşıma kapatıldı.

    Tunceli merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Alacık köyünde kısa bir zaman önce PKK'lılar tarafından sözde bir şehitlik yaptırıldı. Sözde şehitliğin bugün törenle açılacağı haberi üzerine İçişleri Bakanlığı kararıyla Tunceli-Pülümür karayolu ulaşıma kapatıldı. Sabah saatlerinde jandarma ve polis tarafından Tunceli-Pülümür karayolunun çeşitli noktaları tutularak araçların geçişi engellendi.

    Bölgeye gelen HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Tunceli Valisi Osman Kaymak’la görüşerek uygulamayı eleştirdi. Kararın İçişleri Bakanlığı tarafından alındığını belirten Milletvekili Demir Çelik, "İçişleri Bakanı da olsa, Başbakan da olsa insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamak faşizmdir. Bu hukuk devletiyle izah edilebilecek bir durum değildir. İnsanlar cenazesini istediği şekilde defneder, sahip çıkar." diye konuştu.

CİHAN