PKK'nın Tunceli sorumlusu öldürüldü !

PKK'nın Tunceli sorumlusu öldürüldü !

Tunceli'de yapılan operasyonda PKK'nın sözde Tunceli komutanı öldürüldü

Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, terör örgütü PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü belirtildi.

Ovacık İlçesi'ne bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30- 35 PKK'lının öldürüldüğü duyurulmuştu. PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

210920151637070928558_2.jpg

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üst düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

YOL KESEN PKK'LI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen teröristler arasında bulunan Sedat Aslan, 17 Ağustos 2015 günü Tunceli- Ovacık karayolunu kesen PKK'lılar arasında yer almıştı. Aslan'ın, yol kesme sırasında elindeki listeyle kimlik kontrolü yaptığı, gazeteciler tarafından görüntülenmişti.