PKK’ya İstanbul'da bir ağır darbe daha

PKK’ya İstanbul'da bir ağır darbe daha

İstanbul'da örgütlenen PKK terör örgütünün uzun namlulu silahları ele geçirildi.

Terör örgütü PKK’nın İstanbul’daki yapılanmasına ilişkin operasyonlarda iki farklı noktada örgütün muhtemel sansasyonel saldırılarında kullanılmak üzere tedarik ettiği uzun namlulu silahlar ele geçirildi.

İstanbul'da iki farklı noktada PKK'nın muhtemel sansasyonel saldırılarda kullanılmak üzere tedarik ettiği uzun namlulu silahlar ele geçirildi.

Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren Mesut Ş. isimli şahsın uzun namlulu silahlar tedarik edildiği istihbaratını alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri şahsın ilişkilerini araştırdığında Bağcılar Demirkapı Mahallesi'ndeki bir adrese Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli şekilde operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda Caner A. isimli şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile bir pompalı tüfek bulundu. Aramada, bu silahlara ait 111 adet fişek ve 4 adet şarjör ele geçirildi.

CEPHANE BULUNDU

Bir başka operasyonda ise Sultangazi Yunus Mahallesi 1389 sokaktaki iki bina boşluğunda PKK 'ya ait çok sayıda silah bulunduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçildi. Adreste yapılan arama faaliyetinde, 4 pompalı tüfek, tüfeğe ait mermi, 4 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 20 kaleşnikof mermisi, torpil ve puşi ele geçirildi.

Her iki operasyonun şüphelileri ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bulunan silahlar kriminal polis laboratuarında inceleme alındı. Silahların daha önce herhangi bir eylemde kullanılıp kullanılmadığı araştırılacak.

Sabah