Plaket yasağında ilk uygulama

Plaket yasağında ilk uygulama

Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma töreninde Davutoğlu'nun koyduğu plaket yasağı ilk kez uygulandı.

KordSa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle Pendik'te hayata geçirilecek olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma töreninde Başbakan Davutoğlu'nun koyduğu "plaket yasağı" uygulandı.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı sahneye çıktı. Sabancı, Başbakan'a plaket ya da hediye vermek yerine "ağaç dikme sertifikası" takdim etti.

Günün anısına, Güler Sabancı, Denizli Acıpayam Hatıra Ormanı'na Davutoğlu adına 500 adet fidan dikildiğini gösteren sertifikayı Başbakan'a verdi.


Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu KordSA Global'in kompozit malzeme mükemmeliyet merkezi temel atma töreninde konuşma yaptı:

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları

Bütün imkanlarımızla üniversitelerimizin emrindeyiz. Yeter ki bu aşkı görelim.

62. Hükümet kurulalı  yaklaşık 3 ay oldu. Hükümet programımızzda geçmiş programlardaki sürekliliği muhafaza eden ama ikincil adımlarla yeni sıçramayı ifade eden döneme girdik.

Bizim en büyük kaynağımız insan. Bu insanın nitelikli büyümeye katkı yapacak dönüşümü yapacak olan yer üniversite.

Aldığımız ilk kararlardan biri akademisyenlerin özlük haklarını iyileştirme oldu.

Daha sonra 25 öncelikli dönüşüm programı açıkladık.

Nerede Ar-Ge açılışı olursa nerede Ar-Ge yönünde bir çakıl taşı bile konsa ben orada olacağım.

Yüksek teknoloji ihracatımız yüzde 3,4 düzeyinde biz bunu yüzde 15'e çıkarmak istiyoruz. Bunun için de niteliksel dönüşüm gerekli.

Sayın Sabancı'nın vurguladığı gibi bu sefer arkadan takip etmememiz lazım. Ar-Ge çalışmalarının milli gelir içindeki oranını en kısa zamanda yüzde 3'e çıkaracağız.

Tarihin ve teknolojinin arkasında koşulmaz içinde koşulur ve önüne geçilir.

Üniversitelerimizde temel bilim ayağı zayıf ve yeterince önem verilmiyor.

Zihinsel değişimi gerçekleştirmezseniz, özne devlet değil, nesne devlet olursunuz. Teknolojiyi alır kullanırsınız.