Polis, Yürüme Güçlüğü Çeken Kişinin İfadesini Evinde Aldı

Polis, Yürüme Güçlüğü Çeken Kişinin İfadesini Evinde Aldı

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın, 'Yerinde Hizmet Projesi' kapsamında şikayetçi ve mağdur ifadesinin olay yerinde alınmasına ilişkin genelgesi uygulamaya konuldu. Bartın'daki polis ekipleri, yürüme güçlüğü çeken 62 yaşındaki Hüseyin Ark'ın...

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın, 'Yerinde Hizmet Projesi' kapsamında şikayetçi ve mağdur ifadesinin olay yerinde alınmasına ilişkin genelgesi uygulamaya konuldu. Bartın'daki polis ekipleri, yürüme güçlüğü çeken 62 yaşındaki Hüseyin Ark'ın ifadesini evinde aldı.

Özellikle gasp, kapkaç, hırsızlık gibi olaylarda güvenlik hizmetlerinin en kısa zamanda, en yakın yerde sunulabilmesi için, kolluk kuvvetlerinin suç mağduru veya şikayetçiyi karakola çağırmadan ev veya işyerine giderek hizmet vermesi istenen genelge yayımlandı. Genelge ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlileri, eşi komşusu ile kavga eden Hüseyin Ark'ın evine gitti. 1 ay önce kavga ettiği kamşusu hakkında suç duyurusunda bulunan Havva Ark'ın, şeker hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken eşi Hüseyin Ark, 'Tanık' sıfatıyla ifade verdi.

Evinin önünde oturduğu sandalyede polis ekiplerine olay hakkında bildiklerini anlatan Hüseyin Ark, şeker hastası oldğunu ayrıca böbrek rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Zor yürüyorum. Polisler buraya gelmese karakola gitmek zorunda kalacaktım. Bu uygulamayı başlatanlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ise, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanıp Bakanlık tarafından tüm valiliklere gönderilen genelge ile güvenlik hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin en üst düzeye çıkarıldığını söyledi. Altınok, şöyle dedi:

"Bakanlıkça başlatılan çalışmayla özellikle hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlarda şikayetçi veya mağdurların işlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemleri de ilgili kişilerin ev veya iş yerlerine gidilerek yapılıyor. İhbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaşların bulunduğu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine de özen gösteriyoruz. Hassas ihbar ve müracaatlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmiyor."

FOTOĞRAFLI

POLİS, YÜRÜME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KİŞİNİN İFADESİNİ EVİNDE ALDI

POLİS, YÜRÜME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KİŞİNİN İFADESİNİ EVİNDE ALDI

POLİS, YÜRÜME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KİŞİNİN İFADESİNİ EVİNDE ALDI