Polisimizi şehit eden PKK'lı öldürüldü !

Polisimizi şehit eden PKK'lı öldürüldü !

Iğdır'da pusu kurarak polisimizi pusuya düşüren ve şehit eden PKK'lı öldürüldü.

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin ’Şüpheli 2 kişi var’ diye çağırtarak pusuda şehit ettiği polis memuru 45 yaşındaki Olgun Kurbanoğlu, doğum yeri olan Kars’ta bir hafta önce ölen annesinin yanında gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'lıdan biri öldürüldü diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu, dün sabah Karakoyunlu İlçesi’ndeki Engenekon Mahallesinde yanına gelen bir çocuğun ’Orada şüpheli 2 kişi var’ dediği yere gittiğinde PKK’lı teröristlerle karşılaştı. Polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı’nın arkasındaki arazide gizlenen PKK’lı teröristlerin otomatik silahlı saldırısına uğradı. İlk ateş sırasında teröristlerden birini yaraladıktan sonra başından ve göğsünden ağır yaralanan evli ve üç çocuk babası Kurbanoğlu, kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi’nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı ve şehit oldu. 

31116865.jpg

Babasını yıllar önce kaybeden, bir hafta önce de Kars’ın Susuz İlçesi’nde oturan annesi Sezile Kurbanoğlu’nu toprağa verdikten sonra geldiği Karakoyunlu’da hain saldırıya uğrayan şehit Olgun Kurbanoğlu için Iğdır Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene ablası Şenay Okuklu’nun Kars’tan çıplak ayakla gelmesi yürekleri dağladı. Törenin ardından Olgun Kurbanoğlu’nun cenazesi helikopterle Erzurum’a gönderildi. Otopsi ardından şehit polis için Erzurum Adli Tıp Kurumu bahçesinde ikinci bir tören düzenlendi. Lalapaşa Camii imamı Emrullah Kaçar’ın dua ettiği şehidin cenazesi, karayoluyla memleketi Kars’a uğurlandı.

31116929.jpg

Kars’ta bugün Harakani Devlet Hastanesi’nden alınan şehit polis Olgun Kurbanoğlu’nun cenazesi, eşi Arzu Kurbanoğlu ve çocukları ile kardeşlerinin gözyaşları arasında cenaze arabasına kondu. İl Müftüsü Mehmet Genç’in yaptığı duadan sonra Kurbanoğlu’nun cenazesi, doğum yeri olan Susuz’un Çamçavuş Köyüne götürüldü. Yaklaşık 5 kilometreyi bulan konvoyla girilen ve Türk bayrakları ile donatılan Çamçavuş Köyü’ndeki babasının evinin önünde Müftü Genç dua etti. Cenaze arabasındaki şehidin naaşına sarılarak ağlayan akrabalarına bazı akrabalar ise "Vatan sağ olsun, teröristleri sevindirmeyin, ağlamayın" dedi.

31116896.jpg

Şehidin eşinin güçlükle ayakta durduğu törende kızı Zeynep ise ellerini açarak babası için dua etti. Baba evinden Kars’a doğru yola çıkan şehidin naaşının arkasından ablası Şenay Okuklu bir süre koştu.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Olgun Kurbanoğlu için düzenlenen resmi törene Vali Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, şehidin yakınları, askeri erkan, meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Karaduman "Gerektiğinde bu vatan için bu toprak için bu bayrak için canımızı feda ederiz" dedi.

31116952.jpg

İkinci tören ardından şehidin cenazesi Fethiye Camii’ne götürüldü. Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Olgun Kurbanoğlu, Asri Mezarlıkta annesi Sezile Kurbanoğlu’nun yanına defnedildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Kars Valisi Günay Özdemir ile Iğdır Valisi Davut Haner, şehit Olgun Kurbanoğlu’nun oğlu 14 yaşındaki Muhammet Emin’i teselli etti.

POLİSİ ŞEHİT EDEN 2 TERÖRİSTTEN BİRİ YARALI, DİĞERİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bu arda Olgun Kurbanoğlu’nu şehit eden iki teröristten biri yaralı, diğeri ölü olarak ele geçirildi. Merkeze bağlı Karakoyunlu ilçesinde polis memuru Olgun Kurbanoğlu’nun şehit edilmesinin ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurbanoğlu’nun açtığı ateşle yaralanan ve karayoluna inmek isteyen bir yaralı teröristle karşılaştı. Taşburun Köyü yakınlarında bacağından yaralı yakalanan teröristin ifadesi alındı. İfade doğrultusunda güvenlik kuvvetleri harekete geçti. Karakoyunlu İlçesi’nin kırsal kesimindeki bir mısır tarlasında saklanan PKK’lı teröristi bulan güvenlik kuvvetleri önce ’Teslim ol’ çağrısında bulundu. Çağrıya ateş açarak karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü olarak silahıyla birlikte ele geçirildi.