Polisin dikkati faciayı önledi !

Polisin dikkati faciayı önledi !

İzmir'de bir caddeye molotof atıldı. İnceleme yapmak için olay yerine giden polisler 2 piknik tüpünü son anda fark etti.

İzmir'in Konak İlçesinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından caddeye molotof kokteyli atıldı. Bölgeye inceleme yapmak için gelen polislerin patlatılmak üzere yol kenarına bırakılan 2 piknik tüpünü son anda fark etmesi olası bir faciayı önledi.

Olay, saat 23.00 sıralarında Yeşildere Caddesi üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin yoldan geçen araçlara molotof kokteyli attığı ihbarını alan polis caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Ekipler inceleme yaptığı sırada caddenin kenarındaki yamaca yanık halde üst üste patlatılmak üzere bırakılan 2 piknik tüpünü fark etti. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisi sevk edildi. Tüplerin uzaktan kumandayla patlatılma ihtimaline karşın olay yerine sinyal bozucu jammer getirildi. Polislerin dikkati sayesinde fark edilen yanar haldeki 2 piknik tüpü yangın söndürme tüpleriyle patlamadan söndürüldü.

Tüplerin yanında içi dolu benzin bidonu bulunurken, bölgede inceleme yapan polis, caddeye molotof atan ve piknik tüplerini bırakan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri belirleyerek yakalamak için bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Olay nedeniyle yaklaşık bir saat kapalı kalan cadde ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından tekrar trafiğe açıldı.