Polisler de seçime kilitlendi !

Polisler de seçime kilitlendi !

Emniyet Teşkilatı’nda amir ve müdürlerin terfisi ile resen emekliliğini düzenleyecek olan Polis Şurası, 7 Haziran genel seçimleri sonrasına ertelendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 29-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı açıklanan yazılı terfi sınavı ile 1-4 Haziran’da düzenlenecek sözlü sınavın tarihi de seçim sonrasına bırakıldı. Emniyet Amirleri ve Şube Müdürleri iki aşamalı sınavda başarılı oldukları takdirde bir üst rütbeye terfi etme imkanı elde edecek.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre İçişleri Bakanlığı, Merkez ve Yüksek Değerlendirme Kurulu öncesi “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfii ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte” değişliğe gitmişti. Buna göre terfilerde yazılı dışında “sözlü” sınavda da başarılı şartı getirilmişti.

SORUŞTURMA DURUMU

Hakkında devam eden soruşturma ve kovuşturma amir ve müdürlerin bir üst rütbeye terfi etmesinde engel teşkil etmeyecek. Kurul üyeleri, soruşturma açılmasına neden olan ihbar ve şikayetlerin personeli mağdur etmek amacıyla yapıldığı yönünde kanaate varırsa terfiye karar verebilecek.

Nisan ayında cemaat mensubu olmakla suçlanan bin 786 amir ve müdürü “Kadrosuzluk” gerekçesiyle emekliye sevk eden Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun, gelecek ay yapacağı toplantıda bazı müdürler hakkında yeni emeklilik kararları alacağı da belirtiliyor.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığında toplanacak kurul; 585 1.sınıf, 409 2.sınıf, bin 967 3.sınııf, 2 bin 247 4.sınıf Emniyet Müdürü ile 2 bin 726 Emniyet Amiri’nin terfisini görüşüp karara bağlayacak. Kurul’un terfiler dışında ikinci dalga resen emeklilik operasyonuna imza atılacağı konuşuluyor.

Etiketler Emniyet seçim seçmen