Polisten Lüks Otomobil Operasyonu Açıklaması

Polisten Lüks Otomobil Operasyonu Açıklaması

ÇANAKKALE Emniyet Müdürlüğü, ithalatı sırasında ÖTV'leri düşük gösterilerek devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle dört işadamına ait dört lüks araca el konulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bazı kişilerce çeşitli yöntemlerle...

ÇANAKKALE Emniyet Müdürlüğü, ithalatı sırasında ÖTV'leri düşük gösterilerek devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle dört işadamına ait dört lüks araca el konulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bazı kişilerce çeşitli yöntemlerle araç ÖTV'lerinin düşük yatırıldığı ve yüksek rant sağlandığının vurgulandığı açıklamada; söz konusu araçlara da kuvvetli suç unsuru şüphesi görülmesi üzerine el konulduğu, araç sahiplerinin ev ve işyerlerinde inceleme yapıldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kentte faaliyet gösteren beş işadamının evinde ve işyerinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrası dört işadamının kullandığı cip ve otomobillere, ÖTV'leri düşük gösterilerek devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle geçen salı günü el konuldu. İl Emniyet Müdürlüğü önündeki otoparka çekilen araçlar, ardından yediemin deposuna alındı. Araç sahibi işadamları da KOM Şubesi'nde ifade verdi, ardından serbest bırakıldı. Lüks araçların ithalatı sırasında ÖTV'lerinin düşük gösterilmesi nedeniyle devletin yaklaşık 1 milyon lira vergi kaybına uğratıldığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, motor hacmi 2000 CC'den yüksek olan araçlar için 2014 yılı itibariyle yüzde 145 oranında ÖTV uygulandığını vurguladı. Bazı kişilerce çeşitli yöntemlerle araç ÖTV'lerinin düşük yatırıldığı ve yüksek rant sağlandığını belirten yetkililer, şu ifadelere yer verdi:

"KOM Şube Müdürlüğümüzce benzer suçlara yönelik ilimiz genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda birçok araç ile ilgili araştırma ve çalışma yapılmış, beş araç ile ilgili tespit edilen şüpheler doğrultusunda gerçekleştirilen yazışmalar sonrasında yaklaşık 910 bin lira tutarında ÖTV kaybı olabileceği konusunda tespitler yapılmış, araçlardan bazılarının tescil bilgileri ile ithalata ilişkin bilgiler içindeki verilerin uyuşmadığı görülmüş, vergi kaçakçılığı dışında gümrük kaçakçılığı ve sahtecilik suçlarının varlığı konusunda kuvvetli suç şüphesi nedeniyle araçlara incelemek amacıyla el konulması ve sahte olduğu değerlendirilen bazı belgelerin ele geçirilmesi için A.H.V., Ö.F.A., H.S., E.A., R.Y. isimli şahısların işyerleri ve ikametlerinde arama yapılmıştır. Bu kişilerden A.H.V., Ö.F.A., H.S. ve E.A. isimli şahısların araçlarına el konulmuştur."

FOTOĞRAFLI

POLİSTEN LÜKS OTOMOBİL OPERASYONU AÇIKLAMASI

POLİSTEN LÜKS OTOMOBİL OPERASYONU AÇIKLAMASI