Polisten turist nöbeti

Polisten turist nöbeti

Deniz kıyısına çadır kuran yabancı üniversiteli kız öğrenciler için polis önlemi..

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde polis ekipleri, gece kurdukları çadırda kalmak isteyen Ankara ve İstanbul’da üniversite eğitimi gören Fransız ve Polanyalı iki genç kızı kaldıkları yerin yetirince güvenli olmaması nedeniyle uyardı. Kendilerinin rahat olduğunu söyleyen üniversiteli genç kızlar geceyi çadırda uyku tulumunda yatarak geçirirken, polis ekipleri çadır çevresinde sabaha kadar devriye gezerek önlem aldı.

Marmara ile Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim gören Fransız Cecile Marcelle ile Polanyalı Adelaide Guary, İstanbul’dan feribot ile Mudanya’ya geldi. Gün boyu gezen iki genç kız gece yanlarında getirdikleri çadırda kalmak istedi. Güzelyalı Mahallesi’nde deniz kenarına çadırlarını kurup uyku tulumlarına girerek uyumak isteyen genç kızları gören polis ekipleri havanın soğuk olması ve olası taciz olayına karşı uyardı.

Türkçe bilen üniversiteli gençler, "Biz çadırımızda rahatız. Uyku tulumu olduğu için üşümüyoruz. Ayrıca bize tacizde bulunulacağını da sanmıyoruz. İlginize teşekkür ederiz" diyerek çadırlarına çekilirken, polis ekipleri gece boyunca üniversiteli genç kızların çadırında devriye gezerek önlem aldı.