Portekiz ve ABD'ye gidecek

Portekiz ve ABD'ye gidecek

Başbakan Davutoğlu, 2-7 Mart tarihleri arasında Portekiz ve ABD'ye ziyaretlerde bulunacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve Amerika’ya bir ziyaret gerçekleştirecek. 3-7 Mart tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2-3 Mart 2015 tarihlerinde Portekiz, 3-7 Mart 2015 tarihlerinde ABD’nin New York kentine bir ziyaret gerçekleştirecek. Portekiz’e gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Başbakan Davutoğlu, Portekiz eski Cumhurbaşkanı ve Medeniyetler İttifakı İlk Yüksek Temsilcisi olan Jorge Sampaio ile Lapa Palas’ta görüşecek. Lizbon Merkez Camii’ni ziyaret edecek olan Davutoğlu, ardından İslam toplumu temsilcileriyle görüşecek ve şehit diplomatlar anısına dikilen anıta çelenk bırakacak. Davutoğlu, saat 15.30’da Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva tarafından Belem Sarayı’nda kabul edilecek. Saat 17.30’da Portekiz Başbakanı Passos Coelho ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirmesinin ardından saat 18.00’de Birinci Türkiye Hükümetlerarası Zirve Toplantısı’na katılacak olan Davutoğlu, saat 19.30’da ortak basın toplantısında konuşacak. Ardından da Portekiz Başbakanı Coelho, Başbakan Davutoğlu onuruna akşam yemeği verecek.

Portekiz temaslarının ardından New York’a hareket edecek olan Davutoğlu, 4 Mart Çarşamba günü saat 12.00’de Goldman Sachs doğrudan yatırımcılarıyla öğle yemeği, saat 18.30’da City Bank kurumsal yatırımcıları ile akşam yemeği yiyecek. Saat 20.30’da Amerikan Türk dernekleri yöneticileri ile buluşacak olan Davutoğlu, 5 Mart Perşembe günü saat 11.00’de BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşecek. Saat 11.45 gibi Birleşmiş Milletler’de Türk basın mensuplarıyla biraya gelecek olan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplayacak. Bank Of Amerika ve Mari Linch portföy yatırımcılarıyla da öğle yemeğinde biraya gelecek olan Davutoğlu, saat 17.30’da CFR Yıllık Kurumsal Konferansı’na katılacak.

Başbakan Davutoğlu, 6 Mart Cuma günü saat 09.00’da uluslararası kadın günü kutlama etkinliği kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek. Etkinlikte BM Genel Kurulu Başkanı Kutesa, Genel Sekreter Ban, BM İcra Direktörü Mlambo-Ngcuka de konuşma yapacak. Devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı üst düzeyli toplantıda Başbakan Davutoğlu konuşacak. Davutoğlu, Amerika’daki bazı Müslüman toplum temsilcileriyle de görüşme yapacak.

7 Mart’ta New York’tan Ankara’ya hareket edecek olan Davutoğlu, 8 Mart’ta Mardin’de Dünya Kadınlar Günü programına katılacak.