POS cihazlı damada ceza

POS cihazlı damada ceza

Düğününde para takamayanlar için POS cihazı kullanan damada ceza geldi.

Trabzon'un Yomra ilçesinde bir süre önce yapılan düğününde takı takmayanlardan POS cihazıyla 50 TL para çeken damada 180 TL para cezası verildiği öğrenildi.

Yomra ilçesinde bir fabrikada pazarlama elemanı olarak çalışan Murat Köloğlu (31) geçtiğimiz günlerde Sema Daniç (25) ile dünya evine girmişti. Damat, takı töreni sırasında para takamayanlardan POS cihazıyla para çekmişti. Ancak ortada satılan bir mal olmadığı için damat ile ilgili inceleme başlatılmıştı. Yapılan inceleme sonucunda Murat Köloğlu’nun düğününde, çalıştığı şirketin POS makinesini kullanarak 50 TL para çektiği belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş tarafından belirlenen ve bankaları bağlayıcı bulunan ortak hükümlerde; kredi kartlarının üye işyerlerindeki POS cihazlarının sadece alış veriş amaçlı olarak kullanılabileceğini, üye işyeri ortak ve çalışanlarının nakit kredi sağlamak amacıyla kredi kartlarını üye işyerlerindeki POS cihazlarında kullanmalarının kurallara aykırı bir uygulama olduğunu hatırlattı.

Yomra ilçesindeki düğünle ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul edip bünyelerinde bulunan Vergi Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip ile söz konusu işletmede denetim yaptıklarını kaydeden Yumbul “Denetim sonucunda düğün günü olan 27.10.2012 tarihinde pos makinesinden 50 TL’lik işlem yapıldığı ve bir adet fatura düzenlenmediği tespit edilmiş bu tespit sonucunda ilgili işletmeye Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesinin 1 nolu bendine göre 180 TL Özel Usulsüzlük Cezası düzenlenmiştir” dedi.