Poşulu ve şalvarlı memurlar mı olacak ?

Poşulu ve şalvarlı memurlar mı olacak ?

Memura 2 saatlik cuma namazı izni ve yine memurlara kılık-kıyafet serbestisi verilecek mi ?

Yaklaşık 5 milyon memur ve memur emeklisi için kritik gün. Hükümet, ilk kez zam teklifini açıkladı.. Memur-Sen zam teklifinin yükseltilmesini istedi.. Bununla birlikte masada zamla birlikte cuma namazı izni ve kravat zorunluluğunun kaldırılması büyük tartışmalara sahne olacak. Kamuda poşulu, şalvarlı memur döneminden endişe ediliyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Memur-Sen, cuma günleri öğle tatiliyle birleştirilerek memura 2 saatlik cuma namazı izni verilmesi ile memurlara kravat zorunluluğunun kaldırılarak kılık kıyafet serbestisi getirilmesi taleplerini bugün Hükümet’e sunup müzakereye açacak.

DİNİ KURALLARLA MI YÖNETİLECEĞİZ

KESK Başkanı Lami Özgen, Memur-Sen’in bu iki talebine de masada karşı çıkacaklarını söyledi. Çalışma hayatının dini kurallara göre değil, demokratik hukuk kurallarına ve uluslararası sözleşmelere göre belirlendiğini ifade eden Özgen, “Çalışma saatlerini dine göre değiştirmenin dini kuralları dayatmaktan başka bir anlamı yok. Kravat talebiyle de memur evrensel kıyafetten uzaklaştırılıyor. Kılık kıyafet sorunu başörtüsü ve kravat gibi parça parça değil, tümden çözülmelidir” dedi.

İNATLAŞMAYA GEREK YOK

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da, kamuda cuma namazı kılamadım diyen bir memur bile duymadığını, buna karşın yine de cuma namazı izni talebine tam destek vereceklerini söyledi.

Kılık kıyafet serbestisinde ise dikkatli olmak gerektiğini belirten Koncuk, “Yasakçı zihniyet kalksın ama, her şey serbest olursa, şortu, şalvarı giyen, poşuyu çeken devlet dairesine gelir oturur. Devlet ciddiyeti kalmaz” dedi. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da, “Amacımız yasakları kaldırmak. Memur beni arıyor, ben şalvar giymek isterim diyor. Giyemezsin, pantolon giy. Şalvarı tarlada giy, hafta sonu giy. Burada inatlaşmaya gerek yok” diye konuştu.