Poyrazköy davasında şoke eden detay !

Poyrazköy davasında şoke eden detay !

"Biz mali şubedeniz dijitalden anlamayız" diyen bilirkişi şoke etti..

Dijitallerin sahte çıktığı Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat davasında, tutuksuz 86 sanığın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan duruşmada mahkeme heyeti Vatan gazetesinin dün duyurduğu Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı dijital inceleme sonucunu okudu. Çağdaş Ulus'un haberine göre ayrıca duruşmaya daha önce can güvenliği nedeniyle katılmayan ilk bilirkişi raporunda imzası bulunan polis memurları Ahmet Uğurlu, Zafer Ketenci, Muhammed Yakup Acar ve Hasan Yüksel tanık sıfatıyla ifade verdi.

‘Geçici atandım’

Mahkemenin ve sanık avukatlarının sorularıyla terlettiği Ergenekonsoruşturmasında da görev alan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Uğurlu, ifadesinde “Dijital incelemelerin altında imzam olsa da dijitaller uzmanlık alanım değil. Ben bilişimci değil mali şubeciyim. Ankara Mali Şube de görevliyken geçici görevle  geldim” diyerek itiraflarda bulunan Uğurlu bir süre sonra sorulardan sıkılarak, “Sanırım beni tanıkken şüpheli yapacaksınız burada” dedi.

‘Tasnif yaptım’

Polis Zafer Ketenci de Ankara Kaçakçılık Daire Başkanlığı’ndan geçici görevle bilirkişi atandığını, sadece tasnif ve değerlendirme yaptıklarını söyledi:”Yaklaşık 6 ay kaldım. Değerlendirmeci olarak görevlendirildim. CD ve DVD’lerin incelemesini yapan bilirkişilerden sonra biz okuma ve ayırma işlemlerini yapıyoruz. İmaj alınma işlemi konusunda bilgi sahibi değilim. Biz lehe ve aleyhe olan delillerin tasnif edilmesi işlemini yaptık.”

‘Ekleme yapalım mı?’

Mahkeme başkanının, Ketenci’ye “Dokümanlarda ’Ya bir şey bulamadık başka bir yerden buralara ekleme yapalım’ diye bir durumunuz oldu mu” demesi salondaki izleyicileri gülümsetti. Ketenci, “Mümkün değil hakim bey” diye yanıt verdi.

‘Komiser hazırladı ben imzaladım’

Tutanaklarda imzası bulunan diğer polislerden Muhammed Yakup Acar’ın da suç uydurma suçlamasıyla açığa alındığı ortaya çıktı. Tutanağın ikinci polisi Hasan Yüksel de “Ben sadece imza attım. Komiserim hazırladı ben imzaladım” dedi. İfadelerin ardından duruşma 11 Eylül 2015 tarihine bırakıldı.

‘Talimatı Zekeriya Öz’den aldık’

Polis müdürü Ahmet Uğurlu, Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya’nın ‘talimatı kimden aldınız’ sorusuna şu cevabı verdi: “Bilirkişilerin almış olduğu materyallerin içinden çıkarttıkları ses ve görüntü dosyaları okuyarak sistem dosyaları çıkarıp geriye kalanı tutanağa bağlardık. Raporların içeriği ile ilgili kısa olarak raporlar düzenlerdik. Ergenekon soruşturmasında da bilirkişilerle çalıştım. Bizi ilk görevlendiren Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’dür. Murat isimli bir savcıdan talimat aldığımızı da hatırlıyorum. Zekeriya Öz’e dosya bilgisini telefonla vermiyorduk. Talimatı savcı Zekeriya Öz’den aldım. Cevabı en iyi savcı bilir.”

‘Çeteyi hissetin mi?’

Uğurlu, sanık avukatlarından Celal Ülgen’in “Adliyelere sızmış bir çetenin olduğu ortaya çıktı. Sizin çalışmalarınız sırasında emniyet içindeki çetenin varlığını siz hissettiniz mi?” sorusunu ise “Elbette ki hissetmedim” diye yanıtladı.

‘O kadar adam varken’

Polis müdürü Zafer Ketenci de, mahkeme başkanının “İstanbul’da bu kadar adam varken, koskoca Türkiye’de niye biz ekip olarak Ankara’dan gidiyoruz diye sormadınız mı hiç?” sorusuna “Devlet görevlisi olduğumuz için sormadık. Savcı beye sormak lazım” cevabını verdi.