• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Poyrazköy için polisten şok rapor !

Poyrazköy için polisten şok rapor !
Polis raporuna göre, Poyrazköy'de bulunan mühimmatlar kullanıma elverişsiz.
14 Temmuz 2010 / 14:23

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasına ilişkin önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Soruşturma sürecinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder’in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile Poyrazköy kazılarında ele geçirilen mühimmatın “kullanıma elverişsiz" olduğunun belirlendiğini belirtti.

MÜHİMMATIN İMHA EDİLMESİ TALEBİ

Poyrazköy’deki 21 Nisan ve 24 Nisan 2009 tarihli kazılarda ele geçirilen ve aralarında lav silahı da olan mühimmatın imha edilmesini talep eden emniyet, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder imzalı 2 adet yazıda, toplam 30 maddede sıralanan patlayıcı maddelerin imhası için yer belirlenmesini istedi. Ancak yazıdaki bir detay çok dikkat çekti.

6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanuna’nda '…dinamit, bomba veya benzer yakıcı, yıkıcı veya öldürücü alet veya her türlü patlayıcı maddeler illerde bomba ve patlayıcı madde uzmanlarınca incelenir, kullanıma elverişli olmayanlar komisyon marifetiyle imha edilir' dendiğinin hatırlatıldığı yazıda 30 madde halinde sıralanan patlayıcı maddelerin kimya ve balistik raporlarının alındığı belirtildi.

“KULLANIMA ELVERİŞSİZ OLDUKLARI İÇİN İMHA EDİLMELİ"

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Terör ve organize suç örgütlerinden elde edilen bu tür patlayıcı maddelerin Bomba imha ve İnceleme Şube Müdürlüğü uhdesinde saklanabilecek ve muhafaza edilebilecek uygun depo bulunmadığından geçmiş yıllarda elde edilen bu tür patlayıcı maddelerin infilak etmesi neticesinde görevlilerin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verdiği bilinmektedir. Buna benzer istenmeyen müessir olayların önüne geçmek için ‘kullanıma elverişsiz oldukları’ değerlendirilen 30 madde halinde sıralanan patlayıcı maddelerin adli emanet ve benzeri depolarda bulundurulması ve saklanması sakıncalı olduğundan imha edilmeleri yönünde karar veya teslim edilecek yerin tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir."
 

1399
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim