Prof. Dr. Eker Ak Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Eker Ak Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Ulusal ve uluslararası platformda birçok teknik, bilimsel ve mimari çalışmalar yapıp 5 binin üzerinde projeye imza atan akademisyen Prof. Dr. Nejat Eker, çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde...

Ulusal ve uluslararası platformda birçok teknik, bilimsel ve mimari çalışmalar yapıp 5 binin üzerinde projeye imza atan akademisyen Prof. Dr. Nejat Eker, çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirmek için görevinden istifa edip AK Parti’den Adana Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Malta Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Koruma ve Yapı Mimarisi Mekansal Planlama ve Alt Yapı Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Nejat Eker, akademik kariyerine Aralık 2014’te istifa ederek veda etti. Prof. Dr. Eker, uzun yıllardır hazırladığı yüzlerce projeyi, TBMM çatısı altında yapacağı çalışmalarla hem bölgesel hem de ulusal anlamda hayata geçirilmesi için mücadele edeceğini belirterek AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Adana’ya ilişkin derhal neşter atılması gereken çok sayıda problemin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nejdet Eker, öncelikli olarak kent merkezindeki tarihi yapıların, mimarlık ve kentsel dönüşüm bakış açısından turizme ve ülkeye kazandırılması gerektiğini söyledi.

PROF. DR. NEJDET EKER KİMDİR?

Prof. Dr. Nejdet Eker, ilk ve orta öğrenimini 1970 yılında Diyarbakır’da doğduğu Diyarbakır’da gördü. Dicle Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesiyle akademik kariyerine hızlı bir giriş yapan Prof. Dr. Nejdet Eker, Türkiye’nin ve dünyanın prestijli üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora yaptı. Ünlü spor ve işadamlarının da mimari ve dekorasyon işlerini projelendiren Eker, aynı zamanda PTT Genel Müdürlüğü ve Türk Telekom’da baş mühendis, başmüfettiş, müdürlük gibi önemli görevlerde de yer aldı. Fark getiren çalışmalarından ötürü Lüksemburg Devlet Nişanı’na layık görülen Eker’in, yetiştirip mezun ettiği yerli ve yabancı binin üzerinde öğrenci bulunuyor.

Ulusal ve uluslararası platformda birçok teknik, bilimsel ve mimari araştırma, çalışmalar yapıp, imza attığı 5 binin üzerinde projeyle dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Nejdet Eker’in, uluslararası hakemli dergilerde ve bilimsel toplantılarda sunduğu bildirilerde teknik çalışmaları ve basılmış kitapları da yer alıyor.