Promosyon tutarını 2 kriter belirleyecek

Promosyon tutarını 2 kriter belirleyecek

Bankaların ödeyeceği promosyonda, emeklinin maaş tutarı ve parasını bankada tutma süresi belirleyici olacak.

Yaklaşık 11 milyon emekli dört gözle promosyonu beklerken, Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasındaki pazarlık da devam ediyor. Emeklilere ödenecek promosyon tutarının 2 kritere göre belirlenmesi üzerinde duruluyor. Bu kriterlerden biri maaş tutarı, diğeri de emeklilerin paralarını bankada tutma süresi... Buna göre; maaşı yüksek olan, parasının tamamını hemen çekmeyen emekli, daha fazla promosyon alacak.

4 FARKLI KADEME

Promosyon görüşmelerinde bankalar ödemenin maaşlara göre yapılmasını istedi. Maaşa göre 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde belirlendi. Söz konusu kademelere göre ödemelerin belirlenmesi benimsendi. Yani emekliler için 4 ayrı promosyon tutarı tespit edilecek.

Emekli, maaşını kapsayan kademe için belirlenen promosyon ödemesini alacak. süre ye bakılacak Emeklilerin promosyon tutarında ayrıca maaşı bankada tutma süresinin de etkili olması bekleniyor. Çünkü bankalar, emeklilerin maaşının tamamını bankaya yatar yatmaz çekmesini gerekçe göstererek, promosyona mesafeli yaklaşıyordu. Bu nedenle maaşını hepsini çekmekte aceleci olmayanlara avantaj sağlanması düşünülüyor.

Takvim

Etiketler emekli maaş tl promosyon