Ptt 174. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Ptt 174. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Mersin PTT Baş Müdürlüğü çalışanları, PTT'nin kuruluşunun 174. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

- Mersin PTT Baş Müdürlüğü çalışanları, PTT'nin kuruluşunun 174. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen PTT çalışanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde önce bir dakikalık saygı duruşunda durdu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Mersin PTT Başmüdürü Cemal Saraç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk kondu. Burada konuşan Müdür Saraç, 23 Ekim 1840'da kurulan PTT'nin kurulduğu tarihten itibaren istenildiğinde aşılamayacak engel olmadığı bilinciyle ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşıdığını söyledi. PTT'nin Türkiye Cumhuriyetinin köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirten Saraç, "Her zaman haberleşme alanında yeniliklerin uygulayıcısı olmuştur. Şüphesiz bu başarının temelinde ülkenin her köşesinde en kaliteli hizmet sunma anlayışı ve 174 yıllık bir tarihi geçmişin verdiği haklı gurur ve güven yatmaktadır. Özellikle güvenimizde tüm dünya yaşanan teknolojik gelişmeye paralel ülkemiz insanının artan ihtiyaç ve beklentilerine layıkıyla cevap verebilmek adına uygulamaya aldığımız birçok projenin mimarları olarak, PTT çalışanlarının göstermiş olduğu çalışma şevki her türlü takdirin üstündedir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GENİŞ ON-LİNE HİZMET AĞINA SAHİP TEK KURULUŞUDUR"

Şu anda Türkiye genelinde 4 bin 500 iş yerinin otomasyon ağıyla birbirine bağlandığını vurgulayan Saraç, "Bu işlerimizin bin 280'ı hiçbir bankanın olmadığı yerleşim yerlerinde müşterilerimize hizmet vermektedir. Bu özelliği ile PTT Türkiye'nin en geniş on-line hizmet ağına sahip tek kuruluşudur. Bugün gelinen noktada, PTT sıradan bir kamu kuruluşu olmanın ötesinde rekabetçi ve piyasada belirleyici bir kuruluş haline gelmiştir. Bu bağlamda kuruluş olarak daha iyiye ulaşma adına kurumsal yenilenme sürecimizde yeni bir döneme her birlikte girmiş bulunuyoruz. 174 yıldır ülkemizin hizmetinde olan PTT Genel Müdürlüğümüz, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi şekliden yeniden yapılandırılmıştır. İnanıyorum ki bu yeni süreçte de PTT çalışanları yeni başarılara imza atacak, ülkemize yakışır bir kurum olarak halkımızın gönlünde yer almaya devam edecektir" diye konuştu.

PTT 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

PTT 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

PTT 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR