PUTİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I REDDETTİ !

PUTİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I REDDETTİ !
Güncelleme:

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebini redetti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebini reddetti.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Rusya’dan bir açıklama daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuri Ushakov bugün yaptığı açıklamada, “Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye özür dilemediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebini reddetti” dedi.

Ushakov, basın mensuplarının Erdoğan’ın görüşme talebinin neden reddedildiğini sorması üzerine “Türkiye’nin uçakla ilgili basit bir özür dilemek konusunda -isteksiz olduğunu görüyoruz” yanıtını verdi.

Ushakov, Ankara’dan 30 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilecek İklim zirvesi sırasında iki lider arasında bir görüşme gerçekleştirilmesine dair talebinin Kremlin’e ulaştığını ifade ederek, Putin’in Paris’te Suriye krizi ve İsrail-Filistin arasındaki gerginliği görüşmek üzere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek. Yuri Ushakov, aynı zamanda Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de Suriye ve Ukrayna konularını da görüşeceğini söyledi.