"Putin gelsin ciğerci olduğumuzu görsün"

"Putin gelsin ciğerci olduğumuzu görsün"

Bilal Erdoğan ile çektirdikleri fotoğraf Rusya'da "IŞİD militanları" olarak yayınlanan ciğerci kardeşler Putin'i davet ettiler.

Fatih'te ciğercilik yapan ve giyim tarzları ile sakallarından ötürü Rusya'daki bazı basın yayın organlarında "DAEŞ mensubu" olarak yansıtılan Kember kardeşler, kendilerini daha yakından tanıması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e davette bulundu. 

Müşterilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la çektirdikleri fotoğrafı kullanan bazı Rus yayın kuruluşlarınca "DAEŞ üyesi" olmakla itham edilen Aksaray'daki "Ciğeristan" isimli lokantanın sahipleri İsmail ile kardeşi Ali Kember, bu şekilde anılmaktan büyük rahatsızlık duyuyor.  

İsmail Kember, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl önce geldikleri İstanbul'da 12 yıldır ciğercilik yaptıklarını, mekanın çok merkezi bir konumda olması dolayısıyla sık sık ünlü isimleri ağırladıklarını söyledi. 

Lokantaya gelen ünlü isimlerle çektirdikleri fotoğrafları tanıtım amacıyla sosyal medya hesaplarından paylaştıklarını anlatan Kember, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da lokantamıza yemeğe geldi, biz de beraber resim çektirdik. Bu resim üzerinde sürekli oynuyorlar. Her dönem, milletvekili seçimi olsun, cumhurbaşkanlığı seçimi olsun, en son Rusya ile yaşanan olay olsun, tekrar gündeme getirdiler. Bu sefer yurt sınırlarını da aşarak, yurtdışına yürüdü gitti. Sloganımız şuydu: 'İstanbul'un en ünlü ciğercisi'. Şimdi bakıyoruz bu, yurtdışına doğru devam ediyor. Dünyanın en iyi ciğercisi olma yolunda ilerliyoruz yavaş yavaş" diye konuştu.

İsmail Kember, esnaf olduklarını, hiçbir terör örgütüyle bağlarının bulunmadığını aktararak, bugüne kadar herhangi bir soruşturma dahi geçirmediklerini belirtti. 

Lokantalarına, Selami Şahin, Nuri Alço, Sırrı Süreyya Önder ve Dursun Çiçek gibi tanınmış isimlerin geldiğini kaydeden Kember, "Bu insanlarla oturup kalktığımız zaman illa ki bir tarafla bir bağlantımız mı olması gerekiyor? Fener Rum Patriği Bartholomeos da sakallı. Şimdi o da mı sakalını kessin? Bugün bu sakal üzerinden Müslümanlara vurma çabası var. Bunu insanların görmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Putin'in bu taraflara yolu düşerse onu ciğer yemeğe getirmesini rica ediyorum. Gelsin bizi tanısın. Ona ciğer ikram edelim. Ne olduğumuzu kendi gözleriyle görsün" ifadesini kullandı.

İsmail Kember'in kardeşi Ali Kember de Bilal Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafın önce "El Kaide mensupları" diye paylaşıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Fotoğrafımızı önce 'Bilal Erdoğan, El Kaide terör örgütü mensuplarıyla' diye paylaştılar. O zamanlar DAEŞ yoktu. Aradan biraz zaman geçti, bu sefer 'Bilal Erdoğan, DAEŞ'in liderleriyle' diye paylaşım yaptılar. Biz önce çok ciddiye almadık ama olay buraya kadar geldi. Bu haberi çıkaranlar bizi tanıyor, nasıl insan olduğumuzu biliyorlar. Bu örgütlerle anılmaktan biz de rahatsızız. Bu terör eylemlerini yapanlar çok cani insanlar. Biz Müslümanları bunlarla aynı kefeye koymasınlar. Bunların provokasyon amaçlı yayıldığına inanıyoruz. Bugüne kadar 'affedici olalım' dedik. Çoluk çocuğumuz da rahatsız. Gerekirse hukuki olarak da hakkımızı arayacağız."

PUTİN'İN KANALINDA SKANDAL BİLAL ERDOĞAN FOTOĞRAFI

Putin, "Türkiye IŞİD'le petrol ticareti yapıyor" dedi. Başbakanı Medvedev "Türk yetkililer işin içinde" dedi. Rusya'da Televizyon ve gazeteler, bu konuya yoğunlaştı. Onların başında da Russia Today geldi. Rus devlet TV'sinin desteklediği Putin'e bağlı bir yayın organı olan Russia Today, skandal bir fotoğrafla haberi verdi.

"Ankara'nın IŞİD'le petrol ticareti" başlıklı haberin içeriğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın sakallı 2 kişiyle çekilmiş bir fotoğrafı yayınlandı. Erdoğan'ı IŞİD'le petrol ticareti yapmakla itham eden Russia Today, Bilal Erdoğan'ın fotoğrafını da belge olarak verdi.

putin-in-tv-sinden-skandal-erdogan-fotografi-7911571_4495_m.jpg