Putin'den tehdit gibi açıklama !

Putin'den tehdit gibi açıklama !
Güncelleme:

Ukrayna'daki yaşanan son gelişmeler üzerine Vladamir Putin'den flaş bir açıklama geldi.

Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde çatışmaya yol açan işgal güçleriyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den flaş bir açıklama geldi. Putin bölgede Rus askeri olduğu "kocaman bir yalan" dedi. "Rusya'yı öncü gibi göstermekten vazgeçin" ifadesini kullanan Putin askeri güç kullanmak zorunda kalmayı istemediklerini de söyledi.

Vladimir Putin, Batının ve Kiev'in Ukrayna'nın doğusunda Rus askeri birliklerinin bulunduğu iddialarını yalanladı. Putin, "Bunların hepsi yalan. Ukrayna'nın doğusunda hiçbir Rus askeri birliği yok. Ne özel birlik, ne de askeri eğitmenler var. Onların hepsi bölge yerlisi" diye konuştu.

Sivastopol halkı da ilk olarak canlı bağlantıyla Putin’e soru yöneltti. Sivastopol’dan gelen Karadeniz Filosu'nun kaderinin ne olacağını sorusuna karşılık Putin, “Kırım'ın bu potansiyelini sürekli büyüteceğiz. Sivastopol Rusya'nın Deniz Kuvvetleri’nin ana şehri. İşte bu yüzden bu potansiyeli geliştireceğiz. Savunma Bakanlığı şimdiden Kırım'ın bir tersanesine 5 milyar rublelik sipariş verdi" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in “Direk Hat’’ canlı programında gelen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

“RUSYA KIRIM'A KARŞI ASKERİ EYLEMLERDE BULUNMADI"

"Rusya hiçbir zaman Kırım'da askeri eylemlerde bulunmadı, hiçbir zaman! Tam tersi, biz Ukrayna ile devletlerarası ilişkilerimizi şu andaki jeopolitik durumlara göre kurmak istedik. Biz her zaman Ukrayna'da yaşayan Rusların, Rusça konuşan halkın uygun şartlarda yaşamalarını istedik. Rusya hiçbir zaman Kırım'da Silahlı Kuvvetleri'ni kullanarak bir şey elde etmeyi amaçlamadı. Rusya sadece Kırım halkının güvenli bir şekilde seçimini yapmasını istedi. Yanukoviç, elinden geldiğince görevini yerine getirmeye çalıştı.

Ukrayna halkı, Kırım'ın seçimine saygı duymalı. Birbirimize saygıyla yaklaşıyorsak, birbirimizin seçme hakkına da saygılı olmalıyız. Ukrayna'da yaşayan insanlar Kırım halkının seçimine saygı duymalılar. Rusya ve Ukrayna'nın devletlerarası ilişkilerinin çerçevesinde karşılıklı anlayışı bulacağımıza eminim.”

Putin, açıklamasına, "Kriz için çözüm çabası,Rusya ya da ABD'den değil Ukrayna'nın içinden gelmeli. Asıl konu,Kiev'in Rusça konuşan bölgeler için garanti vermesi. Krize çözüm bulunabileceği konusunda ümitliyim. Umarım Ukrayna'nın doğusunda askeri güç kullanmak zorunda kalmayız." ifadelerini ekledi.