Putin'in Türkiye-IŞİD iddiasını büyüyor !

Putin'in Türkiye-IŞİD iddiasını büyüyor !
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, IŞİD kontrolündeki petrolün gece gündüz Türkiye'ye taşındığını iddia etti.

Rus lider, Moskova'da Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile bir araya geldikten sonra basın açıklaması yaptı. Putin, IŞİD'in kontrolünde elde edilen petrolün Türkiye'ye gittiği yönündeki iddiasını tekrarladı. Putin, "Teröristlerin Suriye topraklarında elde ettiği petrolün sevkiyatından bahsediyoruz. Özellikle bu bölge, herhangi bir başka bölge değil. Havadan bu araçların nere gittiğini görüyoruz. Araçlar gece gündüz Türkiye'ye gidiyor." dedi.

'ARAÇLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURUYOR'

G20 zirvesinde araçların havadan çekilen fotoğraflarını sunduğunu aktaran Putin, resimlerin 5 bin metre yükseklikte Rus pilotlar tarafından çekildiğini söyledi. Putin, "Petrol taşıyan araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor." şeklinde konuştu.

'TANKERLER DOLU GİDİP, BOŞ GELİYOR'

İddiasını devam ettiren Putin, "Biz havadan görüyoruz. Oraya (Türkiye'ye) devamlı dolu tankerler gidip, boş dönüyorlar." ifadelerini kullandı.

"Türkiye hükümeti bu petrolü yakıp yok ediyorsa, neden biz yanan petrolün dumanını görmüyoruz?" diyen Putin, ancak böyle birşey olmadığını savundu. Putin, "Eğer üst düzey yöneticiler bundan habersiz iseler araştırsınlar. Bazı kaçakçılıklar olabilir ama bu sorunu çözsünler." çağrısında bulundu.

Putin, "Türkiye yönetimi petrol kaçakçılığından habersiz olabilir. Pek inandırıcı olmasa da teorik olarak bu mümkün." şeklinde konuştu.

Etiketler IŞİD petrol putin