Putin'in zor kararı.. Tükürdüğünü yalayacak mı ?

Putin'in zor kararı.. Tükürdüğünü yalayacak mı ?
Güncelleme:

Rusya'da Türk firmalarla yapılmak istenen yüzlerce yeni anlaşma onay bekliyor..

Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı, 1 Ocak tarihinde Türkiye’ye yönelik yaptırımların yürürlüğe girmesinden sonra Rusya hükümeti önüne Türk firmalarıyla yapılmak istenen yüzlerce yeni anlaşmanın onay için konduğunu duyurdu. 

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Moskova’da ilginç açıklamayı Rusya Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev yaptı. Türkiye’ye yönelik yürürlüğe giren yaptırımlara rağmen bir çok Rus kamu ve özel kuruluşun muadil ürün ve hizmet bulmakta zorlandıkları için yine Türk firmalarıyla çok sayıda anlaşma yapmak istediklerini söyledi.

'ONAY VERMESİ LAZIM'

Rusya hükümetinde yaptırımları denetlemekle görevli hususi komisyonun önüne onay veya ret cevabı alınması için yüzlerce yeni anlaşmanın konduğunu belirten Bakan yardımcısı Lihaçev, “1 Ocak'tan sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türk şirketleriyle iş yapmak için yüzlerce izin talebi geldi. İrili ufaklı şirketler Türklerle iş yapmak için izin istiyor. Hükümet komisyonu tüm bu başvuruları değerlendirecek. Alınacak kararları hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YAPTIRIM KARARI ALDILAR

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin ardından Putin yönetimi acil yaptırım kararları almaya başladı. Bu kararlara göre Rus tur operatörlerinin Türkiye’ye seyahat düzenlemeleri yasaklandı.

Başta domates ve soğan gibi zirai ürünlerin Rusya’ya girişi yasaklandı.

Türk şirketlerine ülkede büyük ihalelerin verilmemesi kararlaştırıldı.

Rusya’da Türk işçi çalıştırabilecek şirket sayılarına sınır getirildi.

Geçen sene Rusya’dan Türkiye’ye 4.5 milyon turist gelmişti. 2016’da bu rakamın 3.5 milyona inmesi bekleniyor.

Yasaklar 1 Ocak'tan itibaren geçerli oldu.