''PYD ayrı, PKK ayrı''

''PYD ayrı, PKK ayrı''
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim için PKKile eştir" dediği PYD'nin ABD için terör örgütü olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Harf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim için PKKile eştir" dediği PYD'nin ABD için terör örgütü olmadığını söyledi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Kobani'deki Kürtlere yapılan silah yardımı ve Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki rolüne ilişkin önemli açıklamalar geldi.
 
Bakanlığın sözcü yardımcısı Marie Harf; PYD'nin ABD'nin terör listesinde olmadığını, ülkesinin PYD ve PKK'yı ayrı örgütler olarak gördüğünü söyledi.
 
Günlük basın brifinginde konuşan Harf, "PYD’nin desteklenmesi gerektiğini Türklere anlattık" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan dönüşü uçakta önceki gün yaptığı açıklamada "PYD bizim için PKK ile eştir" ifadesini kullanmıştı.

'TAKVİYE İÇİN BİLGİLENDİRİLDİ'
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü de hatırlatan Harf, Obama'nın Erdoğan'ı Kobani'deki silahlı güçlere takviye gönderilmesi noktasında bilgilendirdiğini belirtti.
 
PEŞMERGE'YE YARDIM
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçmesine yardımcı olduğuna yönelik sözlerinin sorulması üzerine Harf, açıklamadan memnuniyet duyduklarını söyledi.
 
Harf ayrıca Türkiye'nin koalisyonda kilit bir rolü olduğunu belirtti ve "Türkiye'yi çok çok yakın bir partner olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.