PYD’li komutan: Zayiat veren IŞİD tanklarını geri çekti

PYD’li komutan: Zayiat veren IŞİD tanklarını geri çekti

IŞİD ile PYD güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobani’ye 5 kilometre uzaktaki Mınaz köyünde sabah saatlerinde karşılıklı çatışmalar yaşandı. PYD’nin Çolbeg köyündeki cephenin başında bulunan Sofi ismindeki...

IŞİD ile PYD güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobani’ye 5 kilometre uzaktaki Mınaz köyünde sabah saatlerinde karşılıklı çatışmalar yaşandı.

PYD’nin Çolbeg köyündeki cephenin başında bulunan Sofi ismindeki komutan, sabah yaşanan çatışmalarla ilgili bilgiler verdi. Sofi, IŞİD’in eline geçen Mınaz ile PYD’nin elinde bulunan Çolbeg’de sabah saatlerinde sıcak çatışmaların yaşandığını söyledi.

IŞİD ile 1 kilometrelik mesafede çatıştıklarını belirten Sofi, "Kobani’nin doğusunda sabah Mıştınur Tepesi'ni ele geçirmek isteyen yaklaşık 150 IŞİD’liyi öldürdük. Cephede ise 3 PYD’li öldü. Ağır zayiat gören IŞİD, tanklarını geri çekmek zorunda kaldı." dedi.

Öte yandan dün de Kobani Halk Meclisi Başkanı Amed Şeğo, son iki günde 3 IŞİD tankı ile çok sayıda doçkayı imha ettiklerini söylemişti. CİHAN